Aspendos a nasıl gidilir?

İçindekiler:

  1. Aspendos a nasıl gidilir?
  2. Side den Aspendos a nasıl gidilir?
  3. Dünyaca ünlü Aspendos Tiyatrosu hangi şehirde yer almaktadır?
  4. Safranbolu evleri hangi ilimizde yer alır?
  5. Patara şehri nerede?
  6. 2020 Cumhurbaşkanı tarafından ne yılı ilan edildi?
  7. Dünyada 2020 yılı ne yılı ilan edildi?
  8. 2019 BM ne yılı ilan etti?
  9. 2020 YILI ne YILI?

Aspendos a nasıl gidilir?

Aspendos'a Nasıl Gidilir? Aspendos'a Antalya-Alanya yolunun 44. Kilometresinden kuzeye dönen yolu izleyerek gidebilirsiniz. O yolun 2 km içerisinde yer alan Aspendos'a günü birlik turlar da mevcuttur. Antalya'ya 50, Alanya'ya 94, Side'ye 35 km uzaklıktadır.

Side den Aspendos a nasıl gidilir?

Side'den Aspendos Antik Kenti'ne gidecekseniz, Side sapağından geçen Manavgat Seyahat firmasının otobüsüne binmelisiniz. Şöföre mutlaka nerede inmeniz gerektiğini sorun. Otobüs şöförü beni en yakın bölge olarak Aspendos Antik Kenti'ne giden sapakta indirdi. Yolculuk 30 dk sürüyor.

Dünyaca ünlü Aspendos Tiyatrosu hangi şehirde yer almaktadır?

Aspendos Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Belkıs köyünde bulunan Aspendos Antik Kenti; amfi tiyatrosuyla dünyaca bilinen bir Antik Kent olarak ülkemiz miraslarından biridir. Aspendos bölgesi Antalya'nın 8 kilometre doğusunda bulunmaktadır. Aspendos kentinin tarihi milattan önce 10.

Safranbolu evleri hangi ilimizde yer alır?

Safranbolu, Karabük ilinin tarihi ve turistik bir ilçesidir. Konumu Ankara'nın 231 km kuzeyinde ve Karadeniz'in 90 km güneyindedir. Karabük ilçe merkezinin de 8 km kuzeyinde bulunmaktadır. Safranbolu şehir merkezi ve Karabük il merkezi birbirine yakındır.

Patara şehri nerede?

Patara Antik Kenti Fethiye-Kalkan arasında Xanthos Vadisi'nin güneybatı ucunda bugünkü Ovagelemiş Köyü'nde yer almaktadır ve Likya'nın en önemli ve en eski şehirlerinden biridir.

2020 Cumhurbaşkanı tarafından ne yılı ilan edildi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının Patara Yılı ilan edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020 yılının Patara Yılı olduğunu duyurdu. Erdoğan, "2020 yılını Patara Yılı ilan ettik. Patara Antik Kenti, Fethiye-Kalkan arasında bulunuyor.

Dünyada 2020 yılı ne yılı ilan edildi?

2020Dünya Hemşireler Yılıİlan Edildi.

2019 BM ne yılı ilan etti?

Bu yıl kimyasal elementlerin periyodik tablosu 150. yaşını kutluyor. Birleşmiş Milletler (BM) 2019'u "Bilimde en önemli başarılardan biri" olarak Uluslararası Periyodik Tablo Yılı ilan etti.

2020 YILI ne YILI?

2020 (MMXX) çarşamba günü başlayan yıl. Birleşmiş Milletler 2020'yi Uluslararası Bitki Sağlığı Yılı olarak ilan etti.