Akhunlar hangi devletler yıkmıştır?

İçindekiler:

  1. Akhunlar hangi devletler yıkmıştır?
  2. Eftalitler kimlerdir?
  3. Aksuvar ne demek?
  4. Avrupa Hun Devleti Türk mü?

Akhunlar hangi devletler yıkmıştır?

Akhunların Yıkılışı: Akhunlar, Göktürklerin ve Sâsânîlerin ortak saldırıları sonucunda yıkıldılar ve toprakları, bu iki devlet arasında paylaşıldı (564 veya 557). Böylece, iki yüz yıllık bir egemenlikten sonra Hunların son bölümü de tarih sahnesinden çekilmiş oldu.

Eftalitler kimlerdir?

Ak Hunlar kaynaklarda Eftalitler olarak da geçmektedir. Büyük Hun birliğinin dağılmasının ardından, Batı Türkistan ve Afganistan coğrafyasına gelen War-Hun'ların oluşturduğu bir devlettir. ... Yüzyıl boyunca Batı Türkistan, Doğu İran ve Hindistan sahalarına kadar olan alanda hakimiyet sağlamışlardır.

Aksuvar ne demek?

Sasaniler doğu sınırlarında yaşayan Akhunlar'dan bir süre sonra rahatsız olunca bu kavimin üzerine yeniden bir ordu gönderdiler. ... Bu zafer üzerine Akhunlar daha önce yitirdikleri toprakları yeniden geri aldılar. Bu zaferi Akhunlara kazandıran hükümdarın adı Ahşunvar idi. Bu hükümdarın bir adı da Aksuvar'dı.

Avrupa Hun Devleti Türk mü?

M.S. 375 yılında kurulan Avrupa Hun İmparatorluğu 454 yılındaki yıkılışına kadar çok önemli başarılara imza attı. Özellikle Balkan seferleri ile beraber çok önemli savaşlar gerçekleştirecek başarı elde eden Avrupa Hun İmparatorluğu, bölgede kurumuş tek Türk devleti olarak öne çıkıyor.