Yoklama işlemi nedir?

İçindekiler:

  1. Yoklama işlemi nedir?
  2. Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur?
  3. 2020 Askerlik yoklaması ne zaman yapılır?
  4. Askerlik muayenesi için ne lazım?
  5. E devletten askerlik muayenesi nasıl yapılır?
  6. Askerlik muayenesi ne zaman gelir?
  7. 2001 doğumlu askerlik muayenesi ne zaman?
  8. Askerlik muayenesi nerede yapılır 2020?
  9. Askerlik muayenesinden sonra şubeye gidilir mi?
  10. Tecili kaldırdıktan sonra ne zaman askere giderim?
  11. Tecili bozulan kişi ne zaman askere gider?

Yoklama işlemi nedir?

Askerlik çağına giren erkek vatandaşların sağlık, eğitim gibi durumlarının incelenmesiyle yapılan askerliğe uygun olup olmadıkların belirlenmesi işlemine askerlik yoklaması denmektedir.

Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur?

Askerlik Hizmet Tercihi Yapılmazsa Ne Olur Sistem size zorunlu olarak bir seçim yaptırır. Ben hizmet tercihi yapmayacağım deme şansınız yok. Yoklamanızın sağlıklı olarak yapılması ve tamamlanması için askerlik hizmet tercihi yapmak zorundasınız.

2020 Askerlik yoklaması ne zaman yapılır?

1. 7179 SAYILI ASKERALMA KANUNU GEREĞİNCE, 2020 YILINDA YOKLAMAYA TABİ TUTULACAK YÜKÜMLÜLER TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER VE UYGULANACAK YOKLAMA FAALİYETLERİ MÜTEAKİP MADDELERDE AÇIKLANMIŞTIR. YOKLAMASI OLMAYANLAR 31 ARALIK 2020 TARİHİNE KADAR YOKLAMALARINI YAPTIRMALARI GEREKMEKTEDİR.

Askerlik muayenesi için ne lazım?

Asker adayı en yakın aile hekimine TC kimlik kartı, varsa sağlık raporlarıyla başvurur. Aile hekimi fiziki ölçümler yaparak beden sağlığını inceler. Görev yapacak kişinin ağırlığı ve boyu tespit edilir. Askerlik muayenesi için gerekli evraklar arasında olan yoklama bilgi formu yükümlü tarafından imzalanır.

E devletten askerlik muayenesi nasıl yapılır?

Eğer daha önce e-Devlet şifresi aldıysanız ve e-Devlet sitesine giriş yapabiliyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz. 2) Siteye giriş yaptıktan sonra arama bölümüne "ASAL Yoklama İşlemleri" yazıp, "ASAL Yoklama İşlemleri" başlığı altında bulunan "ASAL Yoklama Başvurusu" bölümüne tıklayıp yoklama işlemlerini yapabilirsiniz.

Askerlik muayenesi ne zaman gelir?

Bu konuya dair hususlarda yukarıda bahsettiğimiz mevzuatlar geçerlidir. 20 yaşında olan bir kişi ise 20 yaşına girdiği senenin ilk Ocak ayından itibaren yoklamaya tabi tutulur. Sevk edilmesi halinde hemen vazifesine katılır.

2001 doğumlu askerlik muayenesi ne zaman?

2001 Doğumluların Celp Dönemleri Eğer uygun şartları karşılıyorsa ve herhangi bir sağlık sorunu olmayan 2001 doğumlu asker adayları, 2021 yılı itibariyle askerlik çağı gelmiş bulunmaktadır. Kasım 2021 celp dönemi içerisinde askere gitmek isteyen vatandaşlar için son başvuru tarihi: 15 Ağustos 2021 şeklinde olacaktır.

Askerlik muayenesi nerede yapılır 2020?

Sağlık muayeneleri; öncelikle yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi, yoksa müracaat ettiği askerlik şubesine en yakın resmî sağlık kuruluşundaki hekim tarafından yapılır.

Askerlik muayenesinden sonra şubeye gidilir mi?

Askerlik çağına gelen ve askerlik şubelerinde tecil hakkını kullanmayan, bozduran veya tecil süresi dolan kişiler muayene olduktan sonra boşluk durumuna bağlı olarak birliklerine teslim olurlar.

Tecili kaldırdıktan sonra ne zaman askere giderim?

Sizi şubat celp dönemine yazarlar ve en erken şubat celp döneminde askere gidebilirsiniz. Tecil bozdururken celp dönemi son başvuru tarihlerini dikkatle incelemeniz gerekmektedir.

Tecili bozulan kişi ne zaman askere gider?

Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.