Kaliforniyum fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Kaliforniyum fiyatı ne kadar?
  2. Dünyada en çok uranyum nerede bulunur?
  3. Atom bombası nedir nasıl yapılır?
  4. Atom bombası içinde ne var?
  5. Atom bombası nedir kısaca Eodev?

Kaliforniyum fiyatı ne kadar?

Kaliforniyum, dünyadaki en pahalı ikinci maddedir. Cf-249'un mikrogram fiyatı 160 dolar, Cf-252'nin mikrogram fiyatı 60 dolardır. Bazı kaynaklara göre de, Kaliforniyum-252 izotopunun gramının fiyatı 27 milyon dolardır (Yaklaşık 95 milyon lira).

Dünyada en çok uranyum nerede bulunur?

Dünya'daki uranyum rezervleri Dünya'da en çok uranyum rezervinin bulunduğu yer Avustralya'dır. Bilinen uranyum rezervinin 1,664 milyon tonu Avustralya'da, 745 bin tonu Kazakistan'da, 509 bin tonu Kanada'da ve 507 bin tonu ise Rusya'da bulunmaktadır.

Atom bombası nedir nasıl yapılır?

İlk atom bombasında silindir şeklinde saf bir Uranyum 235, bomba da bulunan bir topla, İkinci Uranyum 235 parçasına bulunan aynı boydaki delik içine atıldı ve 50 gr kadar madde, 1012 kilokalori enerji meydana getirdi ve bu olay 10-6 sn. de meydana geldi.Bu bomba ilk olarak 1945'te Japonya'nın Hiroşima şehrine atılarak, ...

Atom bombası içinde ne var?

Fisyon tipi çekirdek tepkimesine dayalı atom bombalarında yüksek zenginlikte (saflıkta) Uranyum (235U) veya Plütonyum (239Pu) kullanılır. Günümüzde üretilen bombalar daha çok plütonyum içeriklidir. Bu yüksek zenginlikte malzeme, zenginleştirme tesislerinden ya da nükleer reaktörlerden elde edilmektedir.

Atom bombası nedir kısaca Eodev?

Nedir:Atom bombası tahrip edici gücünü nükleer reaksiyon, füzyon ya da termonükleer sayesinde gerçekleştiren patlayıcı bir tür nükleer bomba çeşididir. Atom bombası çok küçük miktarda bir maddenin devasa boyutta enerji açığa çıkarmasına sebep olur.