Uzayda solucan deliği var mı?

İçindekiler:

  1. Uzayda solucan deliği var mı?
  2. Kara delik ışık yayar mı?
  3. Kara delik ne yapar?
  4. Beyaz delik nedir nasıl oluşur?
  5. Karadelik tekilliği nedir?
  6. Hangi yıldızlar kara deliğe dönüşür?
  7. Güneş kara deliğe dönüşür mü?
  8. Küçük kütleli yıldız nedir?

Uzayda solucan deliği var mı?

Solucandeliği aslında uzayzamanın nokta tasarımı ve zamanda bir kısayol olan kuramsal topolojik bir vasfıdır. Genel olarak beyaz delikler ve kara delikler arasındaki bağlantıya solucan deliği denmektedir.

Kara delik ışık yayar mı?

Kara delikler yakınlarındaki yıldızlardan kopan parçaları yutarak büyürler. Kara delikler, enerjisi biten büyük yıldızların şiddetle patlaması sonucu oluşan ve aşırı yoğunluğu nedeniyle büyük bir çekim gücüne sahip kozmik cisimlerdir. ... Işığı bile yuttuğu ve hiç ışık yaymadığı için 'kara delik' adı verilmiştir.

Kara delik ne yapar?

Kara delik, astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, kütlesi büyük bir kozmik cisimdir. Kara delik, uzayda belirli nicelikteki maddenin bir noktaya toplanması ile meydana gelen bir nesnedir de denilebilir.

Beyaz delik nedir nasıl oluşur?

Beyaz delik ya da ak delik, kara deliğe düşen bir maddenin solucan delikleri aracılığıyla evrenin başka bir yerinde yeniden ortaya çıktığı noktalardır. Başka bir zamana veya başka bir Bebek Evren'e de açılabilirler. Beyaz delikler, sonsuz kara delikler teorisiyle ortaya çıkar. ...

Karadelik tekilliği nedir?

Tekillik, uzayzaman da bulunan çok küçük bir alanda çok yoğun oranda kütle bulunması sonucu, kütleçekiminin sonsuz olduğu noktaya verilen isimdir. Karadeliğe gelirsek, bunun hakkında bir çok teori var.

Hangi yıldızlar kara deliğe dönüşür?

Sonuçta Güneş'ten en az 8-10 kat kütleli yıldızlar nötron yıldızları üretiyor. Daha kütleli yıldızlar ise kara delik oluşturuyor. ... Komşu yıldızdan gaz çalan beyaz cüce ve nötron yıldızlarının da patladığını biliyoruz. Böylece beyaz cüce nötron yıldızına ve nötron yıldızı da kara deliğe dönüşüyor.

Güneş kara deliğe dönüşür mü?

Hayır, uzayda Güneş kütleli kara delik olmaz. ... Bu nedenle yeterince kütleli bir cisim olsaydı yıldıza dönüşebilirdi. Ancak, Satürn gezegeni boyunda olup da bilinen en küçük yıldız olan ultra soğuk kırmızı cücelerin kütlesi bile Jüpiter'den yaklaşık 78,5 kat daha kütlelidir.

Küçük kütleli yıldız nedir?

0.