Simena Antik Kenti hangi mahallede?

İçindekiler:

  1. Simena Antik Kenti hangi mahallede?
  2. Antalya'da tekne turu nerede yapılır?
  3. Kekova tekne turu kaç saat?
  4. Kekova adası kime ait?
  5. Kaleköy kaş nasıl gidilir?
  6. Batık Şehir koyu nerede?
  7. Kekova da ne yapılır?
  8. Kekova nasıl bir yer?

Simena Antik Kenti hangi mahallede?

Demre'ye bağlı Üçağız Mahallesi'nin bir bölümünü oluşturan ve eski adı Likya Birliği'nin en küçük kentlerinden Simena Antik Kenti olan, bugünkü adıyla Kaleköy, Türkiye'de farklı ve gizemli bir güzelliği barındırıyor. Kaleköy, Türkiye'de karada olup da karayolu ulaşımı olmayan ender güzelliklerden.

Antalya'da tekne turu nerede yapılır?

Antalya bölgesinde, tekne turları ve su sporları için en iyi yerler şunlar:

  • Aksu Dolphinarium.
  • tourbookinturkey.
  • CAKIR TOUR.
  • Venovas Transfer.
  • Rani Travel - Antalya.

Kekova tekne turu kaç saat?

Kekova tekne turları iki şekilde yapılmaktadır. Bunlardan biri Kaş limanından hareket eden kooperatif mantığıyla çalışan teknelerle yapılan turlardır. Bu turlarda Kaş 'tan kekova bölgesine ve koylarına ulaşım deniz yoluyla yapılmaktadır ki normal hava şartlarında gidiş ve dönüş toplam üç saat sürmektedir.

Kekova adası kime ait?

Kekova, (Likya dilinde: Dolichiste) Antalya ilinin Demre ilçesi yakınlarında Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki küçük, kayalık bir adadır. Kaynaklara çoğu kez "Kakava" diye geçmiştir. 4.

Kaleköy kaş nasıl gidilir?

Kaş'tan Kaleköy'e Ulaşım Seçenekleri - Kaleköy'e Üçağız üzerinden geliniyor. Ama Kaş'tan Üçağız'a herhangi bir toplu taşıma bulunmuyor. Ya kendi aracınızla ya da taksi ile gelebilirsiniz. - Köye kendi arabanızla gelecekseniz önce Kaş'a 40 dakikalık uzaklıkta bulunan Üçağız köyüne geliyorsunuz.

Batık Şehir koyu nerede?

Kekova Adası depremlerle biraz suyu batmış bu nedenle buraya batık şehir denilmiştir. Kekova Adası'nın karşısında Kaleköy ve biraz ileride de yatlar için sakin bir koy olan Üçağız Köyü bulunmaktadır. Burası tarihle doğanın ve bugünkü yaşamın iç içe olduğu bir bölgedir.

Kekova da ne yapılır?

Kekova bölgesinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken gezilecek yerler şunlar:

  • Kekova Adası
  • Batık Şehir.
  • Tersane Koyu.
  • Kekova Mevlüt Yachting.
  • Ankh Cafe & Pansion.

Kekova nasıl bir yer?

Kekova 'ya Nasıl Gidilir? Antalya'nın Demre ilçesinde Kaleköy ve Üçağız açıklarındaki büyük bir bölgenin sular altında kalmasıyla oluşan küçük bir ada. Bu sebeple öncelikle Antalya'dan bu bölgeye ulaşım sağlamanız gerekmekte. Bunun için Yolcu360'tan bir araç kiralamanızı tavsiye ederim.