Köbürge ne demek tarih?

İçindekiler:

  1. Köbürge ne demek tarih?
  2. Matlab programı nedir?
  3. Matlab Command Window nedir?
  4. Matlab size komutu ne işe yarar?
  5. Matlab nasıl öğrenebilirim?
  6. Matlab CLC komutu ne işe yarar?
  7. Matlab mod komutu ne işe yarar?
  8. Matlab round komutu ne işe yarar?
  9. Matlab Linspace komutu ne işe yarar?
  10. Matlab Zeros komutu ne işe yarar?
  11. Matlab hold komutu ne işe yarar?
  12. Matlab find komutu ne işe yarar?
  13. Matlab Numel komutu nedir?
  14. Matlab Randi komutu nedir?
  15. Matlab Plot komutu nedir?
  16. Plot komutu hangi amaçla kullanılır?

Köbürge ne demek tarih?

1 - Eski gösterilerde kadın kılığına girerek dans eden oğlan. 2- Günlük konuşmada oyuncu kız.

Matlab programı nedir?

MATLAB (matrix laboratory), çok paradigmalı sayısal hesaplama yazılımı ve dördüncü nesil programlama dilidir. Sahipli bir programlama dili olan MATLAB, MathWorks tarafından geliştirilmektedir. ... MATLAB, yaygın olarak akademik ve araştırma kurumlarında olduğu kadar endüstriyel işletmelerde de çok kullanılmaktadır.

Matlab Command Window nedir?

Komut penceresi, MATLAB programında komutların yazıldığı penceredir. Resimde okla gösterilmiştir.

Matlab size komutu ne işe yarar?

size(f): komutu vektörün 1xn veya nx1 olarak kaç n boyutunda olduğunu verir. Size komutunun ilk değeri satır sayısını son değeri sutun sayısını verir. length(f): komutu vektörün uzunluğunu diğer bir deyişle boyunu yani vektörün kaç elemanı olduğunu gösterir. Bu komut yerine max(size(A)) komutu da kullanılabilir.

Matlab nasıl öğrenebilirim?

korgeneral. MATLAB'ı açıyorsun, sonra Help menüsünden Product Help'e giriyorsun. Açılan pencerede sol taraftan önce MATLAB dalını, sonra da onun altındaki Programming Fundamentals kısmını açıyorsun ve fazla ayrıntıya girmeden atlaya atlaya okumaya başlıyorsun.

Matlab CLC komutu ne işe yarar?

clc Komut Penceresi ekranından gelen tüm girdileri ve çıktıları silerek "temiz ekran" verir. Kullandıktan sonra clc , işlevlerin geçmişini görmek için kaydırma çubuğunu kullanamazsınız, ancak yine de komut tarihçesinden ifadeleri geri çağırmak için yukarı ok tuşunu (↑) kullanabilirsiniz.

Matlab mod komutu ne işe yarar?

MATLAB matematiksel yazılım programındaki binlerce yerleşik fonksiyondan biri "modulus" için kısa olan "mod" komutudur. "Mod" işlevi, bir bölme işleminin kalanını doğrudan hesaplar.

Matlab round komutu ne işe yarar?

round : En yakın tamsayıya yuvarlatma yapar. Örneğin round(5.

Matlab Linspace komutu ne işe yarar?

Matlab'da linspace komutunun kullanılışı: linspace : Başlangıç değeri x1, bitiş değeri x2 olan n elemanlı eşit aralıklı bir dizi oluşturur. Bir önceki örnekte oluşturduğumuz tek_sayilar vektörünü şimdi linspace komutu kullanarak tekrar oluşturalım. sonucunu alırız.

Matlab Zeros komutu ne işe yarar?

zeros(m, n) komutu m x n boyutunda sıfırlardan oluşan bir matris oluşturur. ones(m, n) komutu m x n boyutunda birlerden oluşan bir matris oluşturur. eye(m, n) komutu m x n boyutunda birim matris oluşturur.

Matlab hold komutu ne işe yarar?

Matlab hold komutu hold komutu mevcut pencerenin kapanmasını engelleyerek yeni gelen grafiğin de aynı pencerede çizilmesini sağlar. sonuç olarak aynı grafiği elde ederiz.

Matlab find komutu ne işe yarar?

Matlab'da find komutu: find(x) = Vektörün sıfır olmayan elemanlarının indeksini verir. Ayrıca find komutu içinde verilen koşulu sağlayan elemanların indekslerini de verir. x vektörünün sıfırdan küçük elemanlarını pozitif yapın.

Matlab Numel komutu nedir?

Numel:Bir vektör/matris içinde toplam kaç eleman olduğunu hesaplar.

Matlab Randi komutu nedir?

randi()”: Uniform(düzgün, tekdüze) dağılmış tam sayı üretmek için. “randn()”: Normal dağılmış sayı üretmek için.

Matlab Plot komutu nedir?

Matlab'de en sık kullanılan temek grafik çizimi plot fonksiyonudur. X ve Y vektörü ile kullanılan plot komutu sırasıyla X ve Y noktalarında karşılık gelen iki boyutlu çizgi grafiği oluşturur. X vektöründeki sayılar x ekseni – yatay eksende, Y vektöründeki sayılar y ekseni – dikey eksende yer alır.

Plot komutu hangi amaçla kullanılır?

Bunlar için kullanılacak plot komutu kullanılır. ➢Bu komut x değişkenini y değişkenine karşı gösteren bir grafik oluşturur. ➢Eğer x ve y matris şeklinde veriler ise bu durumda plot komutunun yapacağı iş önce ilk kolonları karşılaştırmalı çizmek ve sonra bu durumu her bir kolon için tekrar etmektir.