Bina onune Cardak yapmak yasak mı?

İçindekiler:

  1. Bina onune Cardak yapmak yasak mı?
  2. Projede bahçe gözüken yere otopark yapılabilir mi?
  3. Site Bahçesi ortak alan mıdır?
  4. Binanın ortak kullanım alanları nerelerdir?
  5. Dükkan önü ortak alan mıdır?
  6. Dukkan onundeki alani kapatabilir mi?
  7. Dükkanlar apartman aidatı öder mi?
  8. Apartman aidatı Metrekareye göre mi?
  9. Işyeri konut olarak kullanılabilir mi?
  10. Işyeri açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?
  11. Dükkan tapulu ev alınır mı?
  12. Dükkan eve çevrilebilir mi?
  13. Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?
  14. Işyeri nasıl meskene çevrilir?
  15. Evi dükkana çevirmek için ne gerekli?
  16. Ticari su aboneliği meskene çevrilebilir mi?
  17. Bir daire dükkana nasıl çevrilir?
  18. Ticari tapulu daire nedir?
  19. Ofis tapusu ne demek?

Bina onune Cardak yapmak yasak mı?

Kural olarak bina yönetimi tarafından site bahçesine çardak yaptırılmasına engel olamazsınız ancak yapılan çardak sizin de bahsettiğiniz gibi rahatsız edici seviyede evinizin göz önünde olmasına neden oluyor ise MK 2 'ye dayanarak çardağın tamamen kaldırılması yada yerinin değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

Projede bahçe gözüken yere otopark yapılabilir mi?

Cevap: Apartman bahçesi otopark Mimari projede belirtilmiş olması gereklidir. Aksi halde ortak yerler tüm kat maliklerinin onayı olmaksızın kullanımında hiç bir değişiklik yapılamaz. Kat maliklerinin oybirliği ile alacakları kararla da bahçe otopark olarak kullanılabilir.

Site Bahçesi ortak alan mıdır?

Kanunda belirtilene göre, bahçe katındaki daire sahiplerinin tapusunda bahçenin kullanımıyla ilgili herhangi bir bilgi yoksa burası ortak alan olarak kabul ediliyor. ... Bu alanların bir kişiye tahsis edilmesi için ise site veya apartman sakinlerinin oy birliği ile karar vermesi gerekiyor.

Binanın ortak kullanım alanları nerelerdir?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 4.maddesine göre apartmanlarda ortak kullanıma alanları şöyle;

  • - Temeller ve ana duvarlar.
  • - Taşıyıcı sistemi oluşturan kiriş
  • - Kolon ve perde duvarlar ile taşıyıcı sistemin parçası diğer elemanlar.
  • - Bağımsız bölümleri ayıran ortak duvarlar.
  • - Tavan ve tabanlar.
  • - Avlular.
  • - Genel giriş kapıları

Dükkan önü ortak alan mıdır?

Unutulmaması gereken nokta, dükkan önündeki boşluğun ortak yer sayılması ve maliklerin arsa payı oranında kullanımına sunulmuş olmasıdır. Yani bir başka ifadeyle, dükkan sahibinin de bu ortak kullanım alanında diğer malikler kadar hakkı vardır.

Dukkan onundeki alani kapatabilir mi?

Ortak alanların durumu ve kullanma esasları, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda belirlenmiştir. Hiç kimsenin kanuna aykırı işlem yapma yetkisi yoktur. Ayrıca dükkanının önünün pazar yerine çevrilmesinin aynı hizada oturmakta olan mesken sakinleri için ne kadar rahatsız edici olduğunu da düşünmek lazım.

Dükkanlar apartman aidatı öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, binada sunulan günlük temizlik, güvenlik ve kapıcı gibi hizmetlere karşılık aidat ödenmesi gerekir ve tüm bina sakinleri bu aidatı ödemekle mükelleftir. Evet, öder; kanun, bağımsız bölümleri mesken ve dükkan olarak ayırmıyor. ...

Apartman aidatı Metrekareye göre mi?

Peki metrekareye göre aidat hesaplama nasıl yapılır? Aylık hesaplama ile ya da yıllık hesaplama ile bulunan giderler bağımsız bölümlerin metrekaresine göre dağıtılır. ... Her bir dairenin metrekaresi 14,40 TL/metrekare ile çarpılarak önce yıllık aidat bulunur, bu tutarın 12'ye bölünmesi ile de aylık aidat hesaplanmış olur.

Işyeri konut olarak kullanılabilir mi?

Tapu kütüğünde dükkan olarak kayıtlı taşınmaz mallar kimi zaman konut olarak kullanılabiliyor. ... Dükkan tapulu bir taşınmazın daireye çevrilebilmesi için öncelikle kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor. İzin alındıktan sonra ise tapuda cins değişikliği işlemi yapılıyor.

Işyeri açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre toplu yaşanan site ya da apartman gibi ortak yaşam alanlarını ilgilendiren yerleşimlerde iş yeri açabilmek için maliklerin izinleri ve onayı gereklidir. Bir sitenin bir dairesine işyeri açmak istiyorsanız, tüm kat maliklerinin muvafakatnamesini almalısınız.

Dükkan tapulu ev alınır mı?

Dükkan tapulu ev sahipleri burayı "mesken" olarak satışa çıkarabiliyor. ... Binada kat mülkiyetinin olması durumunda dükkanın meskene çevrilebilmesi için öncelikle kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor. İzin alındıktan sonra ise tapuda cins değişikliği işleminin yapılması gerekiyor.

Dükkan eve çevrilebilir mi?

Dükkanı eve çevirmek için kat sahiplerinden kesinlikle izin alınmalıdır. Bir kat sahibinin bile izin vermemesi durumunda işlemleri yapmak mümkün değildir. ... Bu yüzden dükkanı konuta çevirmek için cins değişikliğinin gerçekleştirilmesi şarttır.

Dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir?

Peki, dükkan tapusu daire tapusuna nasıl çevrilir? Dükkan tapusunu ev tapusuna çevirebilmek için öncelikle apartmanda bulunan diğer kat maliklerinin hepsinden onay alınması gerekiyor. Bu onay alındıktan sonra ise tapu dairesinde cins değişikliği işlemi yapılarak dükkan tapusu mesken tapusuna çevrilebiliyor.

Işyeri nasıl meskene çevrilir?

İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirmek için ne yapılır? İşyeri tapusunu ev tapusuna çevirebilmek için öncelikle anagayrimenkuldeki diğer kat maliklerinin tamamından izin alınması gerekiyor. Bu izin alındıktan sonra ise tapu dairesinde cins değişikliği işlemi yapılıyor.

Evi dükkana çevirmek için ne gerekli?

daireyi dükkana çevirme Haberi Tapu sicil müdürlüğünden röperli kroki, çap ve tapunuzu ve ilgili belediyeden imar durumu belgesini aldıktan sonra projelerinizi yaptırabilirsiniz. Daha sonra da projeler ve belediyenin sizden isteyeceği ilgili belgelerle birlikte tadilat ruhsatı için müracaat etmek zorundasınız.

Ticari su aboneliği meskene çevrilebilir mi?

İşyeri adına alınmış, su ve elektrik aboneliklerini, konut aboneliğine dönüştürmeniz mümkün değildir. ...

Bir daire dükkana nasıl çevrilir?

Meskenin İşyerine Dönüştürülmesi Yargıtay Kararı 634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasasının 24.maddesine göre, anataşınmazın kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünün dükkan (işyeri) haline getirilmesi, kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla mümkündür.

Ticari tapulu daire nedir?

Ticari konut tapusu ticari faaliyetlerin gerçekleştirildiği gayrimenkullerde söz konusu olan tapu tipidir. Bu konutlar ofis, dükkan, depo vb. ticari amaçlarda kullanılıyor olabilir. ... Ticari faaliyetler için kullanılan gayrimenkullerin tapusunda da ticari konut yazıyor olacaktır.

Ofis tapusu ne demek?

Ofis tapulu ev, belirli şartları karşılayarak ofis tapusuna dönüştürülmüş konutları kapsamaktadır. Bu sayede evler aynı zamanda iş yeri olarak kullanılabilmektedir. Mesken tapusunu ofis tapulu eve dönüştürmek için Kat Malikleri Kurulu'nun oy birliği ile onay vermiş olması gerekmektedir.