Imamların maaşı ne kadar 2020?

İçindekiler:

  1. Imamların maaşı ne kadar 2020?
  2. Imamlar ne zaman maaş alıyor?
  3. Imamlar ne zaman devlet memuru oldu?
  4. Kadrolu imam nasıl olunur?
  5. Imam hatip lisesinden mezun olanlar ne olabilir?

Imamların maaşı ne kadar 2020?

2020'DE İMAM MAAŞLARI NE KADARDI? maaşları ise 3.

Imamlar ne zaman maaş alıyor?

İmamlara yapılan 2021 zammı sonrası ilk zamlı maaşlar, Ocak ayında alınacak. İmamlar, 2021 zamlı maaşlarını 15 Ocak tarihinde alabilecekler. Yılın ikinci zammı ise Temmuz ayında yapılacak olup, 2021 yılının ikinci zamlı maaşı imamlar tarafından 15 Temmuz tarihinde verilecek aylıkta alınacak.

Imamlar ne zaman devlet memuru oldu?

15 Aralık 1927 tarihli Şûrâ-yı Devlet kararıyla cami görevlilerinin aylıkları bütçeden karşılanmakla birlikte bunların memur sayılmamasına karar verilmişse de Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütün personeli 14 Temmuz 1965 tarih ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamına alınmıştır.

Kadrolu imam nasıl olunur?

İmam olmak için imam hatip lisesinden mezun olmak ya da düz liseden sonra ilahiyat alanında ön lisans veya lisans bitirmiş olmak gerekiyor. İmam olabilmek için KPSS ve DHBT şartları da koşuluyor. Türkiye'nin her yerine yapılan imam atamaları, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılıyor.

Imam hatip lisesinden mezun olanlar ne olabilir?

Kısacası, imam hatip öğrencileri, mezun olduklarında imam veya vaiz oldukları gibi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olabildikleri gibi doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, mimar, arkeolog, beden eğitimi öğretmeni, odyolog, psikolog vb. de olabilirler.