Polisi hangi durumlarda aramalıyız?

İçindekiler:

  1. Polisi hangi durumlarda aramalıyız?
  2. 0850 faturaya yansır mı?
  3. 157 ücretli mi?
  4. Polis imdat telefonu kaç?
  5. Polise mesaj nasıl atılır?

Polisi hangi durumlarda aramalıyız?

Polis (155): İnsanlara zarar verme (Öldürme, yaralama, kaçırma ya da malına zarar verme) ve hırsızlık gibi durumlar ile karşı karşıya kaldığımızda, mutlaka 155 numaralı telefonu aramalıyız.

0850 faturaya yansır mı?

Vodafone'da bu hattı aramak 50 kuruş iken, Turkcell'de faturalı hatlarda 40, faturasızlarda 80 kuruş. 850 İLE BAŞLAYAN HATLAR ÜCRETLİ : 850 ile başlayan numaralar ücretli. 444'lüler gibi, alan kodu olmaksızın kullanılıyor ve nereden ararsanız aynı ücreti ödüyorsunuz.

157 ücretli mi?

Türkiye'nin, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde Yabancılar İletişim Merkezi (YİMER) kurduğunu hatırlatan Uslu, "Alo 157" danışma hattı üzerinden ücretsiz olarak danışma hizmetinin verdiğini söyledi.

Polis imdat telefonu kaç?

"Önümüzdeki hazirana kadar Allah nasip ederse Türkiye'de ormandan itfaiyeye, AFAD'dan jandarmaya, polise, Sahil Güvenlik'e, sağlığa kadar acil hizmet numaralarının hepsini kaldıracağız, 112 numarasında birleştireceğiz.

Polise mesaj nasıl atılır?

Artık 155 Kısa Mesaj (SMS) Gönderebileceksiniz

  1. Cep telefonlarının SMS kısmına ihbar ve şikayetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155 göndermek suretiyle ücretsiz olarak mesaj iletilecektir.
  2. İlk etapta SMS ihbarlarında interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.