Üniversitelerde örgün ne demek?

İçindekiler:

  1. Üniversitelerde örgün ne demek?
  2. Ücretli örgün ne demek?
  3. Burs ücretli ne demek?
  4. Meslek lisesi sınavsız geçiş var mı?
  5. Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?

Üniversitelerde örgün ne demek?

Yükseköğretim: Ortaöğretime dayalı ve en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim-öğretimin tümüdür. ... Örgün Eğitim: Öğrencilerin eğitim-öğretim süresince ders ve uygulamalara devam etme zorunluluğunda oldukları bir eğitim-öğretim türüdür.

Ücretli örgün ne demek?

Yani örgün eğitim ücretli değildir. Ancak bazı şartlarda örgün eğitim öğrencilerinin de harç ödeyebileceğini belirtmek gerekir. Örneğin üniversite tarafından belirlenen tarihler içerisinde eğitimini tamamlamayanlardan harç ücreti alınır./span>

Burs ücretli ne demek?

Tam burslu demek vakıf üniversitelerinde okul ücretinin alınmaması yani ücretli üniversite ücretsiz okumak demek kısaca :) ay tek kazanayım da :D.

Meslek lisesi sınavsız geçiş var mı?

Sınavsız Geçiş, sadece meslek lisesi mezunları için uygulanan bir programdır. Düz lise yada başka bir ifade ile genel lise mezunları sınavsız geçişten faydalanamaz.

Açıköğretime sınavsız kayıt olunur mu?

Herhangi bir yükseköğretim kurumunun ön lisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan Açıköğretim Fakültesinin ön lisans programlarından birine okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak kaydıyla, sınava girmeden ve örgün/uzaktan öğretimdeki kayıtlarını sildirmeden ...