Steaş kimin?

İçindekiler:

  1. Steaş kimin?
  2. Petrokimya neyle ilgilenir?
  3. Kimya Teknisyeni ne iş yapar?
  4. Kimya Teknolojisi okuyanlar hastanede çalışabilir mi?
  5. Kimya Teknolojisi alanı nedir?

Steaş kimin?

Dünyanın en köklü petrol ve doğalgaz şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR'ın Türkiye'deki iştiraki SOCAR Turkey Enerji A.Ş (SOCAR Türkiye) 2008 yılında Petkim'in yüzde 51 hissesini Özelleştirme İdaresi'nden satın alarak faaliyetlerine başladı.

Petrokimya neyle ilgilenir?

Petro kimya organik kimyasal ürünleri petrolden etmede kullanılan sanayi yöntemlerini genel ismidir. Petro kimya petrolden üretilen kimyasal maddelerle ilgilenen bir bilim dalıdır. Petrokimya, petrolden ya da tabii gazlardan çıkarılan hammaddelerden elde edilebilecek bütün basit veya karmaşık maddeleri üretir.

Kimya Teknisyeni ne iş yapar?

Kimya teknisyeni, herhangi bir kimyasal ham maddenin üretimi, kontrolü ve analizinde çalışan kişidir. Kimya teknisyenleri; üretim, analiz ve kontrol süreçlerinde araştırma ve geliştirme işlemleri için kullanılan laboratuvarlarda çalışır.

Kimya Teknolojisi okuyanlar hastanede çalışabilir mi?

Kimya teknolojisi bölümünü okurken kimyanın net bir şekilde öğrenilebilmesi içi laboratuvar dersleri verilmektedir. Bu sayede kimya ile ilgili her türlü detay öğrenilmekte ve hastanelerde dahil olmak üzere birçok alanda iş bulunabilmektedir.

Kimya Teknolojisi alanı nedir?

Kimya; maddenin, özelliklerinin, maddelerin diğer maddeleri oluşturmak için nasıl ve neden bir araya geldiğini veya ayrıldığını, maddelerin enerji ile nasıl etkileşime girdiğini inceleyen bilim dalıdır. Var olan her malzeme maddeden, hatta kendi bedenlerimizden oluşur.