Tecrit edilmek ne demek?

İçindekiler:

  1. Tecrit edilmek ne demek?
  2. Tecrit ne demek edebiyat?
  3. Cezaevinde müşahede ne demek?
  4. Müşahede altına almak ne demek?
  5. Tecrit etmek ne demek TDK?
  6. Tecrit ne demek inşaat?
  7. Tecrit malzemesi ne demek?
  8. Muğlaklığı ne demek?

Tecrit edilmek ne demek?

Tecrit, izolasyon veya hiçleşme, bir insanın dış dünyadan koparılarak kendi hâline bırakılması olayıdır. İlişkide bulunduğu topluluktan çıkarmak, sosyal ekonomik ve kültürel olarak yalnızlığa terk etme halidir.

Tecrit ne demek edebiyat?

yönelmek./ Soyma, soyulma “ anlamlarını taşır. Terim olarak ise “Bir şairin kendini mücerred bir şahıs, yâni ayrı bir adam farzederek ona hitab etmesi” olarak tanımlanır. İskender Pala, Tecrid sanatının tanımını şu şekilde yapmaktadır : “Bir şâirin kendisini başka bir kişi yerine koyup ona hitap etmesidir.”

Cezaevinde müşahede ne demek?

“Süngerli oda” olarak da tabir edilen müşahede odasının özelliği duvarlarının tamamen süngerle kaplı olması, hükümlü ve tutukluların kendilerine zarar vermesini engelleyecek şekilde dizayn edilmesidir.

Müşahede altına almak ne demek?

Müşahede Altına Almak Nedir Anlamı ? Sürekli gözlem altında bulundurmak.

Tecrit etmek ne demek TDK?

1) herkesten veya her şeyden ayırmak, bir kenara koymak; 2) fiz. yalıtmak.

Tecrit ne demek inşaat?

Tecrit birden fazla mânâda kullanılır. Şöyle ki genel mânâsıyla 'ayırma' olarak tanımlanan tecrit, buna binaen hukukta mahkumu 'diğer mahkumlardan ayırarak tek başına ceza verme', inşaat sektöründe 'yalıtım-izolasyon', felsefede ise 'soyutlama' mânâlarında kullanılır.

Tecrit malzemesi ne demek?

Bir yapıyı ya da nesneyi suya dayanıklı hale getirmeye yarayan tecrit malzemeleri, dirençli ve koruyucu yapısı ile uygulandığı alanı su girişlerine karşı koruyarak suyun oluşturacağı tahribatları önler. Bu malzemeler ile yalıtım yapılan yapılar ile nesneler sudan etkilenmemektedir.

Muğlaklığı ne demek?

Herhangi bir durum karşısında olayı anlatmak amaçlı kullanılan muğlak kelimesinin TDK üzerinden anlamı, 'Karışık, çapraşık, anlaşılması zor ve anlaşılmaz' şeklinde ifade bulunmaktadır.