Alt dizin ne demek?

İçindekiler:

  1. Alt dizin ne demek?
  2. Fihrist ve indeksleme nedir?
  3. Fihrist hazirlama nedir?
  4. Indekslenmesi ne demek?
  5. Dosya indeksleme nedir?
  6. Indeksleme nedir maliye?
  7. Dizinlemek ne demek?
  8. Maliye politikası araçları nelerdir?
  9. Genişletici maliye politikası ne demek?
  10. Genişletici maliye politikası hangi durumlarda uygulanır?
  11. Devletin maliye politikası nedir?
  12. Konjonktürel maliye politikası nedir?
  13. Şok maliye politikası nedir?
  14. Para ve maliye politikası nedir?
  15. Para ve maliye politikalarında etkinlik nedir?
  16. Genişletici ve daraltıcı para politikası ne demek?
  17. Genişletici para politikası nasıl uygulanır?
  18. Genişletici para politikaları nelerdir?
  19. Genişletici para politikası ne zaman uygulanır?
  20. Para arzının azalması neye yol açar?
  21. Zorunlu karşılık oranı artarsa ne olur?
  22. Ilımlı enflasyon ne demektir?

Alt dizin ne demek?

Bilgisayarlarda dizin ya da klasör, dosya sisteminde diğer bilgisayar dosyalarına referans kayıtları tutan bir kataloglama yapısıdır. ... Bir dizin içerisinde bulunan diğer bir dizine alt-dizin ya da alt-klasör adı verilir. Var olan dizinin içerisinde bulunduğu dizine ise üst-dizin adı verilir.

Fihrist ve indeksleme nedir?

dizin. Bir kitabın veya derginin kişi, konu, yer adı vb. bakımından içindekileri yer numarasıyla belirten ve eserin arkasında yer alan alfabetik liste, indeks, fihrist. ... Bir kitabın ya da derginin içindekileri (kişi, konu, yer adı vb.)

Fihrist hazirlama nedir?

Cevap. Bir kitabın kapsadığı konuları gösteren çizelge. Bu anlamda, kitapların başında ya da sonunda yer alan “içindekiler” bölümünü karşılamaktadır. Arapçada bibliyografya kitaplarının adı olarak kullanılmış, Osmanlılar'da da kimi kronolojik tarih kitaplarına bu ad verilmiştir.

Indekslenmesi ne demek?

İndeksleme, bilgi erişimde kullanılan temel işlemlerden biri, belki de en önemlisidir. Bir indeksin temel işlevi de, indeksleme aracılığıyla depolanmış alan doküman ya da dokümanlara erişimdir. Bu depolama indeksleme ile belli kurallar doğrultusunda yapılmaktadır. Depolama ve erişim birbirinden ayrılmaz iki işlemdir.

Dosya indeksleme nedir?

İndeksleme Hizmeti PC'lerde ve şirket bilgisayar ağlarındaki arama performansını artırmak için bir bilgisayardaki dosyaların çoğunun bir dizinini tutan bir Windows hizmetidir.

Indeksleme nedir maliye?

İNDEKSLEME: Nominal değişkenleri belirlenmiş bir fiyat indeksi kullanarak reel değerine çevirmektir.

Dizinlemek ne demek?

a. Dizinlemek işi. Birimleri bir sıra düzenine sokma.

Maliye politikası araçları nelerdir?

Bölüm Özeti. Bu bölümde, iktisat politikasının en önemli amaçları olan ekonomik istikrar, gelir dağılımında adalet ve ekonomik büyümeye ulaşmada, maliye politikasının rolü ele alınmaktadır. Bu rolü üstlenen maliye politikasının araçları olan kamu harcamaları, vergiler ve borçlanma tanımlanmaktadır.

Genişletici maliye politikası ne demek?

İktisadi olarak genişletici maliye politikası kavramını açıklamak gerekirse ekonomiyi canlandırmak ya da deflasyondan kurtulmak amacıyla kamu harcamalarının arttırılması, vergilerin düşürülmesi ve benzeri gibi bütçe açıklarının yaratılması anlamına gelmektedir.

Genişletici maliye politikası hangi durumlarda uygulanır?

Buiter (2010) çalışması, ekonomiyi canlandırmaya yönelik genişletici maliye politikası uygulamalarının etkin olabilmesi için aşağıda yer alan koşulları sıralamış: Üretimin potansiyelin altında seyretmesi (çıktığı açığının negatif olması), işsizlik oranının görece yüksek, kapasite kullanım oranının görece düşük olması.

Devletin maliye politikası nedir?

Maliye politikası, devletin maliye politikası araçlarını (kamu harcamaları, vergiler gibi) kullanarak ekonominin tam istihdama ulaşmasını sağlamak, ekonomik dalgalanmaları en aza indirgemek, adil bir servet ve gelir dağılımını oluşturmak için uyguladığı politikalardır.

Konjonktürel maliye politikası nedir?

Maliye politikası, bir ekonomide konjonktürel bir dalgalanma ortaya çıkması durumunda devletin bazı araçları kullanarak ekonomide ortaya çıkan bu dalgalanmaları minimize etmeye yönelik çabaların bütünüdür. Konjonktürel dalgalanma bir ekonomide resesyon ya da enflasyonist olgularının ortaya çıkmasını ifade eder.

Şok maliye politikası nedir?

4.

Para ve maliye politikası nedir?

Para politikası genellikle faiz oranları ve para arzının kontrolü ile ilgilenir. Para politikası ülkelerin merkez bankaları tarafından belirlenir. Maliye politikası ise hükümetlerin vergi ve hükümet harcamalarında yaptıkları düzenlemelere verilen genel bir isimdir. Maliye politikası, hükümet tarafından belirlenir.

Para ve maliye politikalarında etkinlik nedir?

Para politikasının amaçları fiyat istikrarı, düşük enflasyon, tam istihdam, ekonomik büyüme, faiz oranlarının istikrarı ve ödemeler bilançosu dengesidir. Maliye politikasının amaçları ise tam istihdam, ekonomik istikrar, ekonomik büyüme ve etkin kaynak dağılımıdır.

Genişletici ve daraltıcı para politikası ne demek?

Gevşek para politikası olarak da adlandırılmaktadır. Daraltıcı para politikasının tersine ekonomideki toplam para miktarının artırılması anlamına gelmektedir. Ekonomi gerektiği ölçüde büyümüyorsa, ekonomide durgunluk ve işsizlik beklentisi varsa merkez bankası genişletici önlemler alabilir.

Genişletici para politikası nasıl uygulanır?

TCMB genişletici para politikası ile piyasada bulunan para arzını arttırma yoluna gider. Genellikle yatırımları arttırma ve yatırımların artmasıyla beraber işsizliği ve durgunluğu azaltmaya yönelik amaçlarla genişletici para politikası uygular. Piyasada bulunan para arzı arttırılarak faiz oranları düşürülür.

Genişletici para politikaları nelerdir?

  • Merkez Bankası'nın piyasadan tahvil satın alıp karşılığında piyasaya para vererek, nominal para stokunu arttırmasına genişletici para politikası denir. ...
  • Genişletici para politikası LM eğrisini sağa doğru kaydıracak, milli gelir düzeyini arttırırken faiz oranlarını düşürecektir.

Genişletici para politikası ne zaman uygulanır?

Genişletici para politikası genellikle, ekonomideki durgunluk (resesyon) dönemlerinde ortaya çıkan işsizliği (para arzının artması sonucunda artan para miktarının, "paranın fiyatı" olan faizi düşüreceği varsayımından hareketle) yenmek amacıyla uygulanırken; daraltıcı para politikası, enflasyon oranını (para arzındaki ...

Para arzının azalması neye yol açar?

Eğer bir ekonomide para arzı çok artarsa faiz oranı düşerken enflasyon oranının yükseldiği görülür. ... Aksi takdirde ekonomide para arzının azalması durumunda ise faiz oranlarının yükseldiği, fiyatların ve üretimin azaldığı görülür. Bu durum işsizliğe ve üretim kapasitesinin yetersiz kullanılmasına yol açar.

Zorunlu karşılık oranı artarsa ne olur?

Eğer bankalar atıl rezervlere sahip değilse, zorunlu karşılık oranı artırıldığında bankalar verdikleri kredileri geri çağırırlar ve bu durum para arzının azalmasına neden olur. ... Bankaların kredi tabanın genişlemesi de para arzının artmasına neden olur.

Ilımlı enflasyon ne demektir?

Enflasyon, hemen hemen her ekonomik sorunda olduğu gibi, tek bir nedenle ortaya çıkmamaktadır. Fiyatlardaki artışların çok düşük oranlarda kaldığı ve enflasyon beklentilerinin oluşmadığı enflasyon süreçleri, ılımlı (sürünen) enflasyon olarak adlandırılır. ...