Pestilin içinde şeker var mı?

İçindekiler:

  1. Pestilin içinde şeker var mı?
  2. Ev yapımı pestil nasıl saklanır?
  3. Fırında pestil kurutulur mu?
  4. Marmelat ne kadar dayanır?
  5. Marmelat kıvamı nasıl olmalı?

Pestilin içinde şeker var mı?

Pestil dut, erik, vişne, üzüm gibi şeker içeriği yüksek olan meyvelerden yapıldığında ilave şekere gerek kalmaz ve pestilin muhafaza süresi de oldukça uzun olur. Yapılan bu pestillere istenirse ceviz, badem ya da fındık kırığı gibi kuruyemişler ya da bunların toz haline gelmiş ezmeleri ilave edilebilir.

Ev yapımı pestil nasıl saklanır?

Pestil Buzdolabında Saklanır mı? Pestili buzdolabında saklayabilirsiniz. Fakat saklama kabı ya da poşet içerisine koymadan önce mutlaka hijyenik bir kağıda sarın. Kağıt pestilin buzdolabında kurumasını önlerken aynı zamanda buzdolabındaki nemin pestile ulaşmasını da engeller.

Fırında pestil kurutulur mu?

50 dereceye ayarladığınız fırına tepsileri yerleştirin ve döktüğünüz pürenin kalınlığını ve fırınızın çalışmasını göz önüne alarak fanlı ayarda yaklaşık 6-8 saat boyunca kurumaya bırakın. Kuruma esnasında belirli aralıklıklarla pestili kontrol edin.

Marmelat ne kadar dayanır?

İyi yapılmış marmelat 24 aya kadar dolapta muhafaza edilebilir.

Marmelat kıvamı nasıl olmalı?

Marmelatlara da reçel gibi ateşten indirmeden önce limon ya da limon tuzu eklemek gerekir. Marmelattan bir parçayı tabağa koyup soğuttuğunuzda tabak sağa sola sallandığında akmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Ayrıca bir kaşığa marmelat alıp soğuttuğunuzda kaşıktan parçalar halinde akmıyorsa kıvamı uygundur diyebiliriz.