Bilgi Güvenliği Neden Önemlidir maddeler halinde?

İçindekiler:

  1. Bilgi Güvenliği Neden Önemlidir maddeler halinde?
  2. Kimlik sınaması nedir?
  3. Bilgi Güvenliği Yönetişimi nedir?
  4. ISO 27001 standartları nelerdir?
  5. Bilgi Güvenliği varlık nedir?
  6. ISO 27001 kimler almak zorunda?
  7. Bilgi varlıkları nelerdir?
  8. Varlık envanteri nedir?

Bilgi Güvenliği Neden Önemlidir maddeler halinde?

Bilgi güvenliği bazen riskli olabilecek durumlara, iş ilişkilerine ve pazarlara adım atarken ve bunları sürdürürken de daha güvenli olmamızı olanak tanır. Bilgi güvenliği kaynaklı olaylardan doğan kayıpların minimum seviyeye indirilmesi mali sonuçları olumlu yönde etkiler.

Kimlik sınaması nedir?

Kimlik Sınaması (Authentication): Kimlik sınaması alıcının veya göndericinin yahut kullanıcının iddia ettiği kişi olduğundan emin olunmasıdır.

Bilgi Güvenliği Yönetişimi nedir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, şirketlerin finansal verilerini, fikri mülkiyetlerini ve hassas müşteri bilgilerini korumalarına yardımcı olan uluslararası bir çerçevedir. ISO 27001 sayesinde şirketler risklerini tanımlayabilir, gizli bilgileri konusundaki riskleri yönetebilir veya azaltabilir.

ISO 27001 standartları nelerdir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi, bilgiyi doğru biçimde muhafaza ederek gizlemeyi ve güvende tutmayı amaçlayan bir standartlar bütünüdür. Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi standartlar ailesinin altında yer alıp ISO (Uluslararası Standardizasyon Kuruluşu) tarafından düzenlenmiştir.

Bilgi Güvenliği varlık nedir?

ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi kapsamında varlıkların yönetimi önemli bir yer tutmaktadır. ... İşte Bilgi Güvenliği Varlıkları bu noktada devreye girmektedir. Bilgi Varlıkları; üretilen bilginin işlenmesi, saklanması, iletilmesi, korunması, sürekliliğinin sağlanması ve yok edilmesi için kullanılır.

ISO 27001 kimler almak zorunda?

İSO 27001 Sertifikası Almak Zorunlu Mudur? Piyasada lisans sahibi olan tüm kurum ve kuruluşlar İSO 27001 sertifikasını almak zorundadır. 2014 yılında çıkan yasaya göre Doğalgaz, petrol, elektrik, piyasasında faaliyet gösteren k bütün kurum ve kuruluşlara bu belge zorunlu hale getirilmiştir.

Bilgi varlıkları nelerdir?

Bilgi varlığı, bulunduğu biçim ve cinsinden bağımsız olarak, kurumsal bilgilerdir. Müşteri bilgileri, ürün formülleri, kredi kartı numaraları, ister bir veritabanında dursun, ister taşınabilir bilgisayarın içindeki bir dosyada ya da basılı bir kâğıtta basılı halde olsun, kurum için aynı öneme sahip varlıklardır.

Varlık envanteri nedir?

Bilgi varlıklarının envanteri de aslında bildiğimiz envanter tanımlarına uygun olarak bilgi varlıkların detaylarıyla (adı, özellikleri, miktarı vb) gösterildiği bir listedir. Genellikle BGYS Sorumlusu tarafından hazırlanır; bilgi varlıkları adı ve diğer özellikleriyle bu tabloda yer alır.