Bronkoskopi tehlikeli mi?

İçindekiler:

  1. Bronkoskopi tehlikeli mi?
  2. Bronkoskopi de hasta uyutulur mu?
  3. Bronkoskopik biyopsi nedir?
  4. Bronkoskopi yan etkileri nelerdir?
  5. Özofagus Manometrisi nerede yapılır?
  6. Barrett ne demek?

Bronkoskopi tehlikeli mi?

Bronkoskopi güvenli, tanısal bir işlemdir ancak yine de risk taşır. Nadiren geçici ateş, kanama nefes darlığı gibi komplikasyonlar olabilir. Doktorunuz bunu rahatlıkla kontrol altına alır. Bronkoskopik biyopsi ile akciğerde sönme riski de %1'den çok azdır.

Bronkoskopi de hasta uyutulur mu?

Bronkoskopi işlemi genel anestezi altında tamamen uyutularak yaptığımız için size hiçbir sıkıntı ve acı vermeyecektir. İşlem öncesi nefes darlığı varsa bronkoskopiden önce size ön tedavi uygulanır. Genel anestezi öncesi üst solunum yollarına lokal anestezi de uygulanır. Böylece ses telleri ve gırtlak bölgesi uyuşur.

Bronkoskopik biyopsi nedir?

Endoskopik bir yöntem olan bronkoskopi, uzun yıllardır akciğer hastalıklarının tanısında kullanılmaktadır. Bronkoskopi ile hava yolları içerisindeki hastalık bulguları doğrudan izlenir. Hastalıklı bölgeden biyopsi alınarak detaylı tanı için patolojiye gönderilir.

Bronkoskopi yan etkileri nelerdir?

Bronkoskopinin Genel Riskleri ise solunum yollarında kanama, ilk başlarda nefes zorluğu, ateş, öksürük , düzensiz kalp atışı olabilmektedir . Bronkoskopik biyopsi nedeni ile akciğerin sönme ihtimali %1 dir.

Özofagus Manometrisi nerede yapılır?

Özafagus manometrisi, yemek borusu içine yerleştirilen özel kateter yardımı ile gerçekleştirilir.

Barrett ne demek?

Barrett özofagusu (BE) özofagus alt kısmının anormal muko- za değişimini tanımlar. BE'nin temel sebebi gastroözofagial reflü hastalığına bağlı özofagus alt kısmının kronik asit orta- ma maruz kalması sonucunda oluşan yeni adaptasyondur.