Plüviyograf nedir?

İçindekiler:

  1. Plüviyograf nedir?
  2. Plüviyometre nasıl çalışır?
  3. Yağmur ölçer nasıl yapılır?
  4. Yağmur ölçümü nasıl yapılır?
  5. Rüzgarın hızını ne ile ölçeriz?

Plüviyograf nedir?

Su buharının atmosferde yoğunlaşarak yerçekimi etkisi sonucunda, yeryüzeyine muhtelif şekillerde düşen ve toprak üzerinde belirli miktarda su veren hadiselere yağış denir. ... Plüviyograf : Atmosferden yeryüzeyine düşen yağışı diyagram üzerine kaydeden alettir.

Plüviyometre nasıl çalışır?

Plüviyometre kısaca ; Atmosferden yeryüzeyine düşen yağışı direkt olarak ölçen alettir. Yağış miktarının mantığı , dikey sütunları olan ve alttan üste doğru düzgün bir kesite sahip olan olan bir kapta toplanan yağmur suyunun yüksekliğidir.

Yağmur ölçer nasıl yapılır?

adımlar

  1. Şişenin üst kısmını kesin. ...
  2. Taşları dibe yerleştirin. ...
  3. Şişenin tepesini bir huniye çevirin. ...
  4. Ölçüm hattınızı yapın. ...
  5. Yarım santimetre aralıklarla işaretleyin. ...
  6. Yağmur ölçeri uygun bir yere yerleştirin. ...
  7. Hava durumuna dikkat edin. ...
  8. Ölçümleri tekrarlayın.

Yağmur ölçümü nasıl yapılır?

Yağış derinliğinin bir göstergesi olarak, ölçülü bir balon veya çerçeve çıtası ile ölçülerek yakalanır. Diğer düşey kenar göstergelerine sahip olarak, ölçüm ya tartma veya içeriklerinin hacim ölçme ile veya özel olarak üretilmiş ölçme çubuğu ile veya bizzat ölçerek yapılır.

Rüzgarın hızını ne ile ölçeriz?

Meteorolojik amaçlı rüzgar ölçümleri aşağıdaki aletlerle yapılır. Sabit Anemometre : Rüzgarın hızını ve yönünü direkt olarak ölçmeye yarar. El Anemometresi : El Anemometresi seyyar olarak ölçülmesi istenen rüzgâr hızını veyönünü direkt olarak Ölçme işinde kullanılır.