Vali ve Kaymakam nereye bağlıdır?

İçindekiler:

  1. Vali ve Kaymakam nereye bağlıdır?
  2. Vali ili mi yönetir ilçeyi mi?
  3. Ilçeyi yöneten kişi kimdir?
  4. Belediyelerin kuruluş amacı nedir?
  5. Belediyelerin trafik ile ilgili görevleri nelerdir?
  6. Belediye başkanı il ve neye hizmet verir?

Vali ve Kaymakam nereye bağlıdır?

Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur. Bakanlıkların kuruluş kanunlarına göre ilçede lüzumu kadar teşkilatı bulunur. Bu teşkilat (Dördüncü maddenin son fıkrasında belirtilen adli ve askeri teşkilat hariç) kaymakamın emri altındadır .

Vali ili mi yönetir ilçeyi mi?

Kaymakam ilçeyi, vali ise ili (şehri) yönetir.

Ilçeyi yöneten kişi kimdir?

İlçe genel idaresinin başı ve mercii kaymakamdır. Kaymakam, ilçede Hükümetin temsilcisidir. İlçenin genel idaresinden kaymakam sorumludur.

Belediyelerin kuruluş amacı nedir?

Belediyeler, Anayasamızın 127. maddesi gereğince “mahalli müşterek ihtiyaçların karşılanması” amacıyla kurulan kamu tüzel kişileridir.

Belediyelerin trafik ile ilgili görevleri nelerdir?

5393 sayılı Belediye Kanununda; kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile taksi sayılarını, bilet ücret ve tarifelerini, zaman ve güzergâhlarını belirlemek; durak yerleri ile karayolu, yol, cadde, sokak, meydan ve benzeri yerler üzerinde araç park yerlerini tespit ...

Belediye başkanı il ve neye hizmet verir?

Belediye başkanı; il, ilçe ve kasaba gibi yerleşim merkezlerinin sınırları içerisindeki temizlikten, aydınlatmadan, su sisteminden, toplu taşımadan ve esnaf denetiminden sorumlu olan, belediye teşkilatını yöneten kişidir.