Bursaya neden kar yağmıyor?

İçindekiler:

  1. Bursaya neden kar yağmıyor?
  2. Lapa ne anlama gelir?
  3. Şakır şakır ne demek?
  4. Üzgün üzgün ne demek?
  5. Kiyir Kiyir ne demek?
  6. Nam ne demek Eodev?
  7. Nam nedir tarih?
  8. Nam salsa ne demek?
  9. Ihtilal nedir inkılap tarihi?

Bursaya neden kar yağmıyor?

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, şehir merkezine kar yağışının olmamasının nedeninin 'ısı adası' etkisi olduğunu söyledi. ... Araçlardan çıkan emisyonlar şehri ısıtıyor.

Lapa ne anlama gelir?

Lapa gibi: Yumuşak, bulamaç kıvamında, gevşek. Lapa lapa: (Kar yağışı için) Yassı ve iri taneler biçiminde. Lapa vurmak: Kan çekme, şişkinlik indirme gibi amaçlarla lapa koymak.

Şakır şakır ne demek?

şakır şakır ne demek? Sürekli olarak yağan yağmurun, ötüşen kuşların ya da buna benzer hoşa giden şeylerin çıkardığı sesi anlatır. Sürekli olarak yağan yağmurun, ötüşen kuşların veya buna benzer hoşa giden şeylerin çıkardığı ses. Bu sesi çıkararak (yağmak, ötmek vb.)

Üzgün üzgün ne demek?

sıf. (< üz-gün) Üzülmüş, kederli, neşesiz, gamlı: Sizi buraya getirmek için hayli korktum.

Kiyir Kiyir ne demek?

kıyır kıyır ne demek? Kurabiye, çörek vb. için iyi pişmiş gevrek.

Nam ne demek Eodev?

Nam : Ün anlamına gelir. "Nam" sözcüğünü daha iyi kavramak adına birlikte cümleler oluşturalım; Beş köyün ağası olan Ali ağanın namı tüm şehire yayılmıştı.

Nam nedir tarih?

Nam Osmanlıca bir sözcüktür. Anlamı Şandır. Nam bir krallığın ordusunun büyüklüğüne göre, donanmasının büyüklüğüne göre, ülkesinin büyüklüğüne göre, ticari gücüne göre artış veya azalış gösterebilir. Örnek olarak Osmanlının Namı ile Karamanoğullarının Namı örnek gösterilebilir.

Nam salsa ne demek?

deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Ününü her yana yaymak. "Padişahın kızı güzelliğiyle nam salmıştı." "Senin gibi nam salmış birine bu hareketi yakıştıramadım."

Ihtilal nedir inkılap tarihi?

İhtilal, bir devletin mevcut siyasi, sosyal ve ekonomik yapısını veya yönetim düzenini ortadan kaldırmak amacıyla, hukuk kurallarına uymadan, kuvvet kullanılarak yapılan geniş halk hareketini ifade etmektedir. İhtilal kelimesi Türkçe devrim sözüyle karşılanabilir. İhtilal olayı, İnkılap'ın ikinci safhasını oluşturur.