Yonca otu yenir mi?
İçindekiler:
- Yonca otu yenir mi?
- Ekşi Yonca yenir mi?
- Yonca otu nasıl yenir?
- Yonca ne kadar su ister?
- Yoncadan ne yapılır?
- 1 dönüm araziden ne kadar yonca alınır?
- Yoncaya hangi yaprak gübresi atılır?
- Yonca dönüme kaç kg verir?
- Yonca ilk hangi ayda biçilir?
- Yonca kaç yıl biçilir?
- Reygras yılda kaç defa biçilir?
- Otlar ne zaman biçilir?
- Yonca tohumu kaç günde biter?
- Ekinler ne zaman olur?
Yonca otu yenir mi?
Yonca, hayvan beslemede genellikle kuru ot olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda yonca silajı yapımı da yaygınlaşmaktadır. Ayrıca, yoncanın pelet ve un formunda tüketime sunulduğuna da rastlanmaktadır.
Ekşi Yonca yenir mi?
Yoncaları yenilebilen, çiçekleri ise çay harmanı için kullanılabilen bir bitkidir. Ekşi Yonca kurutulmaz, yalnızca tazeyken kullanılır. Faydası : Mide yanmasına, hafif karaciğer ve sindirim bozukluklarına iyi gelir.
Yonca otu nasıl yenir?
Yonca tablet veya kapsül olarak tüketilebilir, çay olarak veya yaprak şeklinde de tüketilebilir. FDA, çocukların, yaşlıların ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin yonca filizi tüketmekten kaçınmaları gerektiğini tavsiye eder.
Yonca ne kadar su ister?
Nisan,Mayıs ve Eylül aylarında 15 gün arayla, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise 10 günde bir sulanmalıdır. Her sulamada toprağın 0-120 cm si tarla kapasitesine getirilecek şekilde su verilmelidir. Yonca sulamasında dikkat edilecek önemli bir husus her biçimden sonra mutlaka sulanmalıdır.
Yoncadan ne yapılır?
Yonca hayvan besleme işlemlerinde kuru ot olarak kullanılmaktadır. Son dönemde yonca silajı yapımı da yaygınlaşmaya başlamıştır. Bunun yanı sıra yoncanın un ve pelte şeklinde formunda tüketime sunulduğu da görülmektedir. Ayrıca yonca bitkisi erozyona karşı örtücü bitki ve yeşil gübre olarak da kullanılmaktadır.
1 dönüm araziden ne kadar yonca alınır?
Bursa iznik iyi bakımlı 1 dönüm Yonca tarlasindan 20-25 balya (28kg) Yonca çıkmaktadır.
Yoncaya hangi yaprak gübresi atılır?
Yoncada gübreleme ise çeşitli aşamalardan oluşuyor. Ekimden önce ve daha çok ekimle birlikte taban gübresi uygulaması yapılıyor. Fosfor ağırlıklı taban gübrelemesinin ardından mart sonunda mono amonyum fosfat (MAP) gübresi dekara 3-5 kg arasında uygulanıyor.
Yonca dönüme kaç kg verir?
Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 – 3 ton yeşil ot alınabilir. Bunun kuru ot karşılığı 300 – 800 kg'dır.
Yonca ilk hangi ayda biçilir?
Yonca biçimi için en uygun saat sabah saatleridir. Eğer tohum tahsil etmek istiyorsak bunun için en iyi dönem üçüncü yılın (üçüncü ekim) haziran-temmuz aylarıdır.
Yonca kaç yıl biçilir?
Yonca en yüksek verimi üçüncü yılda vermekte ve daha sonra verim düşmektedir. Bu nedenle yonca, ekim nöbetinde en az 3 yıl kalmalıdır. Ot verimi, toprağın verimine, gübrelemeye, sulamaya göre değişir. Her biçimden dekara ortalama 1 ton yeşil ot alınabilir.
Reygras yılda kaç defa biçilir?
Yıl boyunca bir reygras, yaz aylarında peşinden teffgrass ekilmelidir. Ryegrass otu kaç defa biçilir? Ryegrass otu sulak arazide 5-6 kez,kurakta 2-3 kez biçilir. Dekardan 15 tona kadar yeşil, 4 tona kadar kuru ot alınır.
Otlar ne zaman biçilir?
Yüksek kaliteli kuru ot elde etmek için genellikle tozlanma devresinde yapılacak biçim en uygundur. 6-7 cm yükseklikten biçilmelidir. İdeal sıcaklık aralığında ekildiğinde 25-35 günde ilk biçime ulaşmaktadır.
Yonca tohumu kaç günde biter?
Tohumlar 16-18 oC'de yaklaşık 7 günde çimlenir. Ekim Miktarı ve Ekim Derinliği: Öncelikle seçilen tohum sertifikalı ve küskütsüz olmalıdır. Ot üretimi için atılacak tohum miktarı dekara ( 1000 m2) 1,5 – 2,5 Kg , ekim derinliği yaklaşık 1 – 1,5 cm olmalıdır.
Ekinler ne zaman olur?
Türkiye'de buğday hasadı bölgelere göre değişmekle birlikte mayıs-ağustos ayları arasında yapılıyor. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde hasat mayıs aylarında yapılırken, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde ise haziran-temmuz aylarını bulabiliyor.