Alt ekstremite sinirleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Alt ekstremite sinirleri nelerdir?
  2. Fasya neresi?
  3. Miyofasyal gevşetme nedir?
  4. Self Myofascial Release nedir?
  5. Gergin boyun sendromu nedir?
  6. Fibromiyalji nedir kimlerde görülür?

Alt ekstremite sinirleri nelerdir?

Siyatik, tibial, peroneal ve sural alt ekstremite sinirleridir.

Fasya neresi?

Fasya hemen deri altında bulunan konnektif doku (bağ doku) liflerinden oluşan bir sistemdir. Mikroskop altında fasya içi su dolu tübüllerden oluşan oldukça organize ağsı bir yapıdadır. Görevi ise birleştirmek, sabitlemek, kas ve organları çevrelemek ve birbirinden ayırmaktır.

Miyofasyal gevşetme nedir?

Miyofasyal gevşetme, kaslara ve çevresindeki fasyaya mekanik uyarı yoluyla bütünsel olarak uygulanan bir manuel terapi yöntemidir. Vücuttaki kas ve fasya sisteminin değerlendirilmesi ve tedavisi için kapsamlı bir yaklaşımdır.

Self Myofascial Release nedir?

MYFOCASIAL GEVŞEME (SMR) NEDİR ? Myofasiyal Gevşetme Terapisi( Myofascial Release Therapy) ,yumuşak doku mobilizasyonu,osteopati,fizikselterapi,kas enerji çalışmaları,cranio sakral terapi ve bunlarabenzer tekniklerin kombine edildiği bir manuel terapitekniğidir.

Gergin boyun sendromu nedir?

Turan Uslu konu hakkında bilgiler verdi. Gergin boyun sendromu boyunda sertlik, boyun ağrısı veya boyundan başlayan baş ağrısına eden olur. Bazen tetik noktalar olarak adlandırılan hassas alanlar veya küçük, sert hassas noktalar vardır.

Fibromiyalji nedir kimlerde görülür?

Fibromiyalji, genel kas ağrıları ve vücuttaki belirli noktalarda kronik ağrı ile karakterize bir yumuşak doku romatizmasıdır. Hastalığa yorgunluk, uykusuzluk, depresyon gibi çeşitli fiziksel ve psikolojik belirtiler de eşlik eder. Toplumun yaklaşık %3'ünde görülen fibromiyalji sendromuna kadınlarda daha sık rastlanır.