6 ay askerlik yapan askerde kalabilir mi?

İçindekiler:

  1. 6 ay askerlik yapan askerde kalabilir mi?
  2. Askerde kalmak var mı?
  3. Askerde kimler kalabilir?
  4. Yüksekokul mezunu askerde ne olur?
  5. Yedek astsubay nerelerde görev yapar?

6 ay askerlik yapan askerde kalabilir mi?

6 ayın sonunda isterlerse terhis olacaklar ya da sözleşmeli olarak, maaşlı 6 ay daha askerlik yapabilecekler. Bu dönemde aylık "harçlık" adı altındaki maaş, 2 bin lira civarında olacak. 6 ay zorunlu askerlikten sonra kalmak isteyenler için ikinci altı ayda sigorta yatırılacak.

Askerde kalmak var mı?

Subay Olarak Askerde Kalmak için öncelikle üniversite mezunu olmak gerekiyor. ... Ayrıca askerde kalıcı olmak istiyorsanız yedek subay olarak alınmanıza gerek yok. Eğer lisans mezunuysanız subay olarak yine kalıcı asker olabilirsiniz. İlkokul mezunları ise uzman erbaş olarak askerde kalma hakkına sahip olacaklar.

Askerde kimler kalabilir?

Subay Olarak Askerde Kalma Şartları Nelerdir 1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak subay olmanın temel şartlarından biridir. 2) En az dört yıllık lisans mezunu olmak. (Denkliği olan okulların lisans mezuniyeti de kabul ediliyor.) ... Boyunuzun, kilonuzun, sağlık durumunuzun subay olmaya engel olmaması gerekmektedir.

Yüksekokul mezunu askerde ne olur?

Üniversite ve MYO mezunlarının askerlik süresi : Lisans, lisansüstü ve meslek yüksek okulu mezunları 2 ay temel eğitim alacaklar. Bu süre içinde harçlık da verilecek. 2 ayın sonunda 10 ay boyunca kıtalarda görev yapacaklar ve maaş da alacaklar. 10 ay sonunda dileyen ve gerekli koşulları sağlayan astsubay olabilecek.

Yedek astsubay nerelerde görev yapar?

Astsubay subaydan kıdemsiz, er ve erbaşlardan kıdemli olan askerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde hizmet veren astsubaylar, emir-komuta zincirindeki konumlarının yanı sıra muhabere ve askeri eğitim gibi alanlarda da görev alırlar.