Öncül ve sonuç nedir?

İçindekiler:

  1. Öncül ve sonuç nedir?
  2. Öncüllü soru ne demek?
  3. Neden kelimesinin anlamı nedir?
  4. Bronchus Segmentalis ne demek?
  5. Sağ ana bronş kaç adet lober bronşa ayrılır?
  6. Kuşların akciğerlerinde alveol var mı?

Öncül ve sonuç nedir?

Öncül ve sonuç Bir akıl yürütmede sonuca kaynak olan (kanıtlayan) önermeye öncül; öncüllerden elde edilen önerme ise sonuçtur.

Öncüllü soru ne demek?

Öncüllü sorular; ön bilgi, soru kökü ve seçenekler olmak üzere üç ayrı bölümden oluşmaktadır. Bu tür sorularda öğrenciden, soru kökünü okuyup ön bilgiden doğru maddeleri seçerek soruyu cevaplaması beklenmektedir.

Neden kelimesinin anlamı nedir?

a. 1. Bir olayı ve durumu gerektiren, doğuran başka olay veya durum, sebep: “İzmir'in işgali faciası, özel nedenlerden, onu ayrıca ilgilendiriyor.” -A. İlhan. 2. zf. Bir olayı doğuran başka bir olayı sormak için kullanılan bir söz; niçin: “Biz şarklılar neden ille her şeyi büyütüp efsaneleştiririz?” -H.

Bronchus Segmentalis ne demek?

bronchus segmentalis lateralis : anat. Orta lopun sırtsalında yer alan dışyan bölüte gider. bronchus segmentalis medialis : Orta lopun ön-içyanında yer alan bölüte gider. segmentalis subapicalis : (sub-superior), anat.

Sağ ana bronş kaç adet lober bronşa ayrılır?

dexter): Sağ ana bronş akciğer dokusuna girdikten sonra (sağ akciğerin üç lob olmasından dolayı )üç lober bronşa ayrılır.

Kuşların akciğerlerinde alveol var mı?

Memelilerde ise lobludur ve türe göre sayıları değişiklik gösterir. Akciğerlerde alveol bulunmaz bunun yerine parabronşlar(tersiyer bronşlar ) bulunur.Gaz değişimi sırasında hava akımı her zaman tek yönlüdür kirli ve temiz hava karışmaz.Kuşlarda akciğerlerde rezidüel volüm olmadığından tek bir hava hacmi vardır.