Şahıs şirketleri neleri gider gösterebilir?

İçindekiler:

  1. Şahıs şirketleri neleri gider gösterebilir?
  2. Giderlerin ne kadarı vergiden düşer?
  3. Kira gideri vergiden düşer mı?
  4. Emlak Komisyonu gider yazılır mı?
  5. Imar barışı ödemeleri gider yazılabilir mi?
  6. Ödenen vergiler gider yazılır mı?
  7. Emlakçılık basit usul olur mu?
  8. Kimler basit usulde vergiye tabidir?
  9. Gerçek usulde KDV nedir?

Şahıs şirketleri neleri gider gösterebilir?

Şahıs şirketinde kendinize ait yiyecek/içecek giderleri de ödenecek vergi için dikkate alınır. Sodexo, Multinet, Ticket gibi firmalar ile anlaşılarak ayda bir kere tarafınıza kesilen fatura da gider olarak kabul ediliyor. Personelinize ödediğiniz yemek parası da bordroya eklenir ve gider olarak yazılabilir.

Giderlerin ne kadarı vergiden düşer?

Belgeli, gerçek giderde ise yüzde 15'lik sınır yok. Belgeli gerçek giderler, yüzde 15'lik sınıra takılmadan vergi matrahını azsaltıyor, dolayısıyla ödenecek vergiyi de azaltıyor. Bazı gider belgelerinin tümü 'gerçek gider' olarak vergi hesabında dikkate alınabiliyor.

Kira gideri vergiden düşer mı?

Kiraya verilen mal ve haklarla ilgili olarak sözleşmeye, kanuna veya ilama istinaden ödenen zarar, ziyan ve tazminatlar, Kira ile tuttukları mal ve hakları kiraya verenlerin ödedikleri kiralar ve diğer gerçek giderler, ... Yani beyanname verilecek, gerçek gider yöntemi uygulanacak fakat gelir vergisi matrahı çıkmayacaktır.

Emlak Komisyonu gider yazılır mı?

Sonuç olarak tapu harçları, emlak komisyonları, emlak alım vergilerini mükellefler dilerlerse doğrudan gider yazabilecekleri gibi dilerlerse de gayrimenkullerin maliyetine intikal ettirerek aktifleştirmek suretiyle gider yazabileceklerdir.

Imar barışı ödemeleri gider yazılabilir mi?

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI'NIN GÖRÜŞÜ : Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesine tarihinde konulan özelgede; - İmar barışı kapsamında yapılan ödemelerin, GVK'nun 40/6. Maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceği ve bu yüzden doğrudan gider yazılamayacağı, - VUK'nun 272.

Ödenen vergiler gider yazılır mı?

Gelir Vergisi Kanununun 40 ncı maddesinin 6 numaralı bendinde, işletme ile ilgili olmak şartıyla bina, arazi, gider, istihlak, damga, belediye vergileri, harçlar ve kaydiyeler gibi ayni vergi, resim ve harçlar; safi kurum kazancının tespitinde gider olarak indirilebileceği belirtilmektedir.

Emlakçılık basit usul olur mu?

Gelir Vergisi Kanunu (GVK), emlak komisyonculuğundan sağlanan kazançları gerçek usulde vergilendirilecek olan ticari kazançlar olarak nitelemiş ve bu kazançların basit usulde tespitine izin vermemiştir.

Kimler basit usulde vergiye tabidir?

Basit Usule Tabi Olmanın Şartları Kişinin kendi iş yerinde çalışmış ve bulunmuş olması, Ticari, zirai ve ya mesleki faaliyetleri sebebiyle gerçek usulde gelir vergisine tabi olmaması gerekir. Kira bedelinin kiralanmış olması halinde ise yıllık kira bedelinin toplamının 2019 yılı için 9.

Gerçek usulde KDV nedir?

KDV (Gerçek Usulde Katma Değer Vergisi) Beyannamesi Katma Değer Vergisi içerisinde bulunduğunuz ayda kesmiş olduğunuz gelir faturaları ile gider faturalarınızın KDV tutarları arasındaki farkı beyan eden vergi çeşididir.