Plankton üretici mı?

İçindekiler:

  1. Plankton üretici mı?
  2. Zooplankton ototrof mu?
  3. Zooplankton nasıl beslenir?
  4. Fitoplanktonlar nerede yaşar?
  5. Zooplankton ekolojik açıdan önemi nedir?

Plankton üretici mı?

Cevap: Göllerde, denizlerde ve akarsularda, hatta belirli şartlar altında buzullarda bulunabilirler. Dünyadaki fotosentez ile üretilen oksijenin büyük çoğunluğunu planktonlar üretir, diğer kısmını bitkiler üretir.

Zooplankton ototrof mu?

Fotosentezle kendi materyalinin bir kısmını sentezleyebilen yani ototrof planktona Fitoplankton yada Bitkisel Plankton denir. Ortamda bulunan organik partikül ve/veya organizmalarla beslenen yani heterotrof olan planktona Zooplankton yada Hayvansal Plankton denir.

Zooplankton nasıl beslenir?

ZOOPLANKTON

  1. Hayvansal kökenli olan planktonik organizmalar zooplanktonu oluştururlar.
  2. Heterotrof olan bu canlılar,fotosentez yoluyla kendi besinini kendi yapan (ototrof) fitoplanktonik organizmalar ile beslenirler.

Fitoplanktonlar nerede yaşar?

Fitoplanktonlar bitkisel planktonlardır ve temel olarak deniz akıntılarıyla sürüklenen tek hücreli mikroskobik organizmalardan oluşurlar. Bu canlılar, genellikle okyanus yüzeylerinde yaşamakla birlikte, göl, gölet, nehir ve derelerde de bulunmaktadırlar.

Zooplankton ekolojik açıdan önemi nedir?

Zooplankton;küçük hayvansal organizmalardır ve denizde yaşarlar. Fitoplankton ise sularda yaşayan , bir hücreli su yosunlarıdır. Genelde ototorof olan bu canlılar deniz ekolojisinde çok önemlidir. Zooplanktonun spesifik türleri belirli deniz habitatlarını işgal eder.