Parol 500 mg tablet kaç yaş için?

İçindekiler:

  1. Parol 500 mg tablet kaç yaş için?
  2. Parasetamol grubu ilaçlar nelerdir?
  3. Çok fazla ağrı kesici içersek ne olur?
  4. Apranax ağrı kesici kaç saatte bir içilir?
  5. Apranax fort 550 mg kaç saatte bir içilir?
  6. Arveles aç karnına içilir mi?
  7. Theraflu nedir?

Parol 500 mg tablet kaç yaş için?

KULLANIM ŞEKLİ VE DOZU: 12yaĢından büyük çocuklarda ve yetiĢkinlerde tavsiye edilen Parol Tablet dozajı, gerekli oldukça her 4-6 saatte bir 500 mg -1 gr (1 -2 tablet)'dır. Maksimum günlük doz 6 tablettir. ve 24 saatte toplam 4 dozdan daha fazla verilmemelidir. 6 yaĢından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.

Parasetamol grubu ilaçlar nelerdir?

Parasetamol (INN) (/ˌpærəˈsiːtəmɒl/ ya da /ˌpærəˈsɛtəmɒl/) ilacı dünya çapında birçok farklı marka adı altında satılmaktadır. Yaygın marka adları arasında Tylenol, Excedrin, Calpol ve Panadol bulunur.

Çok fazla ağrı kesici içersek ne olur?

Mideyi çeşitli zararlara, enfeksiyon benzeri hastalıklara ve doku hasarına karşı koruyan mide mukozası, fazla miktarda ağrı kesici tüketimi ile zarar görür ve durum midede kanama, ülser ve şiddetli ağrılar gelişmesine neden olur.

Apranax ağrı kesici kaç saatte bir içilir?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar: tek tablet (550 mg) veya 6-8 saatte bir 275 mg ile devam edilir. Başlangıç günlük toplam dozu 1375 mg'ı ve daha sonra ise 2 tableti (1100 mg'ı) aşmamalıdır.

Apranax fort 550 mg kaç saatte bir içilir?

Romatoid artrit, osteoartrit ve ankilozan spondilit için Önerilen başlangıç dozu 550 mg'dır. Sonrasında 12 saatte bir 550 mg ya da 6-8 saatte bir 275 mg alınabilir. Tedavinin 1. gününde maksimum günlük doz 1.

Arveles aç karnına içilir mi?

Ağrı kesiciler, mutlaka tok karnına ve bol su ile alınmalı, asla aç karnına alınmamalıdır. Midede ülser veya gastriti olan hastalar, ağrı kesici almak zorunda ise, tok karnına ve beraberinde mide koruyucu hap veya şurup ile beraber almalıdır.

Theraflu nedir?

Theraflu, grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Bu rahatsızlıklara bağlı olarak gelişen ateş, kas ağrıları, baş ağrısı, vücut kırgınlığı, burun akıntısı gibi belirtileri kısa sürede dindirir. Alerjik nezle semptomlarını azaltma etkisi de vardır.