Bayrağımıza saygı göstermenin nedeni nedir?

İçindekiler:

  1. Bayrağımıza saygı göstermenin nedeni nedir?
  2. Istiklal Marşı'mızı dinlerken ve söylerken neden saygı duymalıyız?
  3. Istiklal Marşı'mızı ne zaman söyleriz?
  4. Marşımız neden bayrağımızın sembolüdür?

Bayrağımıza saygı göstermenin nedeni nedir?

Bayrak milleti temsil eder, bu yüzden kutsaldır. Ülkelerin en değerli simgeleri bayraklarıdır. Bayrak bir milletin özgürlüğünün, bağımsızlığının ve egemenliğinin simgesidir. Bundan dolayı bayrağımıza sevgi ve saygı duyarız.

Istiklal Marşı'mızı dinlerken ve söylerken neden saygı duymalıyız?

Doğrulanmış Cevap. İstiklal Marşı'nı söylerken veya dinlerken saygı göstermeliyiz çünkü o bizim bağımsızlığımızın sembolü, ona yapılan her türlü davranış bizim milletimize yapılmış olur.Ayrıca zaten İstiklal Marşı bize yaşanmış çok şeyi anlatıyor.

Istiklal Marşı'mızı ne zaman söyleriz?

Örnek: İstiklal Marşımız ne zaman okunur? Cevap: İstiklal Marşımız milli bayramlarımızda, önemli törenlerde ve Pazartesi ile cuma günleri okunmaktadır. Örnek: İstiklal Marşı'mızın bestesini kim yapmıştır? Cevap: İstiklal Marşı'mızın bestesini Zeki Üngör yapmıştır.

Marşımız neden bayrağımızın sembolüdür?

İstiklal Marşı ve bayrağımız ; bağımsızlığımızın, egemenliğimizin, özgürlüğümüzün, milli beraberlik ve birlik ruhumuzun sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'dur. Türk bayrağı ise 1844 yılında Abdülmecit dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiştir.