Uzun yola giderken yanımıza neler almalıyız?

İçindekiler:

  1. Uzun yola giderken yanımıza neler almalıyız?
  2. Uçak ile yolculuk nasıl yapılır?
  3. Yurt içi uçuş için pasaport gerekli mi?
  4. THY uçuştan kaç saat önce bagaj?
  5. THY yurtdisi bagaj hakki kac kg?
  6. THY yurtdışı uçuştan kaç saat önce?
  7. THY iç hatlar el bagaj hakkı kaç kg?
  8. Uçakta bagaj hakkı ne kadar?
  9. THY fazla bagaj ücreti ne kadar?

Uzun yola giderken yanımıza neler almalıyız?

Plastik bardak, tabak, kaşık, bıçak, çatal: Kullan-at servis gereçleri, uzun yolculukların kurtarıcısıdır. Hem evde hazırladığınız yiyecekleri hem de yolda satın aldıklarınızı daha rahat bir şekilde tüketmenizi sağlarlar.

Uçak ile yolculuk nasıl yapılır?

Uçak İçin Valiz Nasıl Hazırlanır?

  1. Ödevinizi yapın: Gideceğiniz yeri ve uçtuğunuz havayolunu tanıyın. Yanınıza gittiğinizin yerin ihtiyaçlarına göre eşya alın. ...
  2. Amacınızı hatırlayın: Niçin seyahat ettiğiniz valizinizdeki öğeleri de belirleyebilir. ...
  3. Zaman tanıyın: Valizinizi son anda hazırlamayın. ...
  4. Keyif alın:

Yurt içi uçuş için pasaport gerekli mi?

Uçuşlarda kimlik gösterilmesi gerekiyor mu? Yurtiçi uçuşlarında havaalanlarında Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Evlilik Cüzdanı, Yeni doğan çocuklarda Doğum Belgesi ile uçuş gerçekleştirebilirsiniz. Yurtdışı uçuşlarında yalnız Pasaport ile uçuş gerçekleştirebilirsiniz.

THY uçuştan kaç saat önce bagaj?

Online check-in işleminizi önceden yaptığınızda, havalimanında biniş kartınızı almak ve bagajlarınızı teslim etmek için check-in bankolarına başvurabilirsiniz. Uçağın kalkış saatinden dış hat seferleri için 75 dakika, iç hat seferleri için 60 dakika öncesine kadar bu işlemleri tamamlamış olmanız gerektiğini belirtelim.

THY yurtdisi bagaj hakki kac kg?

Dış hat seferlerinde 10 kilograma ek 1 adet katlanabilir puset bagaj hakkına ücretsiz dâhil edilebilir. THY'nin tüm uçuşlarında tek bagaj ağırlığı 32 kilogramı geçemez. 32 kilogramı geçen bagajlar tek olarak kabul edilmez, ağırlığın paylaştırılması ve parça bagaj olarak verilmesi gerekir.

THY yurtdışı uçuştan kaç saat önce?

Genel olarak uçuş saatinizden yurt içi uçuşlarınız için 1 saat, yurt dışı uçuşlarınız için ise minimum 2 saat öncesinde havalimanında bulunmanız gerekmektedir.

THY iç hatlar el bagaj hakkı kaç kg?

Kabin bagajı olarak Economy Class için için maksimum cm ebatlarında, 8 kg ağırlığında 1 parça el bagajı ile 1 adet kişisel eşyanızı taşıyabilirsiniz.

Uçakta bagaj hakkı ne kadar?

Yolcu başı taşınabilecek maksimum bagaj ağırlığı (serbest bagaj hakkı + fazla bagaj) 50 kg'ı geçmemelidir. Tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda bebek yolcu için serbest bagaj hakkı 10 Kg'dır.

THY fazla bagaj ücreti ne kadar?

Fazla bagaj konusunda dikkat edilmesi gerekenler Fazla bagaj olarak 1 parça bagaj ise hem Economy Class hem Business Class için 23 kg'dir. 23 kg – 32 kg arası 1 parça fazla bagaj için 80 USD ek ücret tahsil edilir.