Kripta nedir tıp?

İçindekiler:

  1. Kripta nedir tıp?
  2. Ne demek Kümbet?
  3. Kümbet hangi devlete aittir?
  4. Kümbet bölümleri nelerdir?
  5. Orhun yazıtları kimin döneminde yazılmıştır?

Kripta nedir tıp?

Bağırsak bezi veya Bağırsak kriptası ya da Liberkühn Kriptaları, ince bağırsaktaki basit veya dallanmış tübül bezleri(ekzokrin bez tipleri)dir. Bu tübül bezlerini olulturan hücreler ürettikleri sindirim enzimlerini ince bağırasağa salgılar.

Ne demek Kümbet?

Kümbet, Anadolu Selçukluları zamanında yapılan kendine özgü yapısı olan anıtmezarlardır. Genellikle büyük devlet ve din adamları için yapılmıştır.

Kümbet hangi devlete aittir?

Anadolu Selçuklu Devletine yıllarca başkentlik yapan Konya, 'kümbet başkenti' olmasıyla da geçmişe ışık tutuyor. 12. ve 13. yüzyılda Selçuklu Türklerinin başkenti olan Konya'da, Anadolu Selçuklu medeniyetine ait taş işçiliğinin en görkemli eserleri, kültürel değerlerin gelecek kuşaklara aktarılması bakımından önemli ...

Kümbet bölümleri nelerdir?

Kümbette ise cenazelik, mumyalık veya kripta gibi isimlerle anılan bir bodrum katı üzerinde silindirik yahut çokgen gövde yer almakta, bunun da üzeri içten kubbe, dıştan konik ya da piramidal bir çatı ile örtülmektedir.

Orhun yazıtları kimin döneminde yazılmıştır?

Orhun yazıtları kimin adına dikilmiştir? Tonyukuk 716, Kültigin 732, Bilge Kağan eserleri 735 yılında dikilmiştir. Kül Tigin yazıtı Bilge Kağanın ağzından yazılmıştır. Bilge Kağan'ın kardeşi olan Kül Tigin adına yazılan bu eser günümüzde hala önemini kaybetmemiştir.