Koyunlarda Çelerme nedir?

İçindekiler:

  1. Koyunlarda Çelerme nedir?
  2. Annesi ölmüş kuzuya nasıl bakılır?
  3. Başlangıç yemi nedir?
  4. Kuzu anneden ne zaman ayrılır?
  5. 3 aylik kuzuya ne yem verilir?
  6. Besi kuzusu nasil beslenir?
  7. Kurbanlık koç nasıl beslenir?
  8. Koyuna arpa verilir mi?
  9. Koyuna silaj verilir mi?

Koyunlarda Çelerme nedir?

Halk arasında, çeşitli bölgelerde çelerme hastalığı da denilir. Hastalık sürüde her yaştaki koyun ve kuzularda, keçi ve oğlaklarda görülür. Sürüde hastalık hiçbir belirti göstermeden ani ölümlerle kendini gösterir.

Annesi ölmüş kuzuya nasıl bakılır?

Şayet doğum sonrası kuzunun anası ölmüş veya ikiz doğum nedeniyle ananın sütü yeterli gelmiyorsa kuzu başka bir koyuna alıştırılır. Yani kuzuya süt ana bulunur. Şayet yakma hadisesi gerçekleşmez ise biberonla elle beslenir. Kuzular doğumdan sonra ağız sütünü mutlaka almalıdır.

Başlangıç yemi nedir?

GÜRDAL KUZU BAŞLANGIÇ YEMİ 1 haftalık yaştan itibaren 7 haftalık yaşa kadar olan kuzuların önünde serbest biçimde bulundurabileceğiniz bir yemdir. ... Bu dönemde süratli ve sağlıklı canlı ağırlık artışının sağlanması bakımından kuzulara süt ve başlangıç yeminin dışında başka bir yem vermeniz önerilmez.

Kuzu anneden ne zaman ayrılır?

Süt koyunculuğunda kuzular 30-35 günlük yaşta sütten kesilmektedir. Süt ikame yemi ile büyütülen kuzular ise 6-8 haftalık iken sütten kesilirler. Erken sütten kesim 14 günlük yaştan sonraki herhangi bir yaştan sıvı gıdadan tamamen katı gıdaya geçiş olarak tanımlanır.

3 aylik kuzuya ne yem verilir?

Kuzular 3 aylık olunca sütten kesilir, en iyi meraya salınır.3-4 ay merada beslenir. Mera çok iyi değilse, günde 2-4 kg silo yemi yedirilir (mısır, pancar yaprağı, çayır otu silajı gibi). Ayrıca, günde 500-600 gr. da kesif yem verilir. Bu besi sonunda, kuzular 40-50 kg canlı ağırlığa ulaşırlar.

Besi kuzusu nasil beslenir?

UZATILMIŞ KUZU BESİSİ 3-4 ay merada beslenir. Mera çok iyi değilse, günde 2-4 kilo silo yemi yedirilir (mısır, pancar yaprağı, çayır otu silajı gibi). Ayrıca, günde 500-600 gram da kesif yem verilir. Bu besi sonunda, kuzular 40-50 kilo canlı ağırlığa ulaşırlar.

Kurbanlık koç nasıl beslenir?

KOÇLARA İYİ KALİTEDE KABA YEM VERİLMELİDİR! Kaba yem olarak çayır otu, kuru yonca otu, pancar yaprağı, çayır veya mısır silajı ve saman verilebilir. Bunlar yeteri kadar sağlanamıyorsa saman verilebilir. Hayvanların yeteri kadar doyması ve şişme gibi problemlerinin ortaya çıkmaması için, kaba yem mutlaka verilmelidir.

Koyuna arpa verilir mi?

Ölene kadar yiyebilirler. - Koyuna sadece 'arpa/buğday' verirseniz, koyun ölür. Koyuna sadece 'fabrika yemi. verirseniz, koyun ölür. Koyuna sadece 'silaj' verirseniz, koyun ölür.

Koyuna silaj verilir mi?

Hayvan Beslemede Silajın Kullanımı Besi sığırlarında ortalama 3 - 4 kg ,koyun keçilerde ise 2-3 kg silaj yedirilebilir. Besi sığırlarına enerji bakımından zengin mısır silajı verilmesi besleme değeri ve işletme ekonomisi açısından daha faydalıdır.