Reşkotan aşireti kökeni nereden gelmiştir?

İçindekiler:

  1. Reşkotan aşireti kökeni nereden gelmiştir?
  2. Xerzi ne demek?
  3. Alikan aşireti nereden gelmiştir?
  4. Alikan neresi?
  5. Xerzani ne demek?
  6. Erzen şehri nerede?

Reşkotan aşireti kökeni nereden gelmiştir?

Reşkotan aşireti Hakkâri kökenli bir aşirettir. Aşiret ismini Reşko (Uludoruk) dağından alır.Kürtçe de ''ti'' eki aidiyet belirtir.

Xerzi ne demek?

XERZAN AŞİRETİ; 3 ANA AŞİRET OLUP ÇOĞRAFİ,BÖLGE VE AYNI ZAMANDA AŞİRET İSMİDİR. ... XERZAN AŞİRETİ İSMİNİ SOFİ ĞARZİ DEN ALIR.ONUN İÇİN XERZAN AŞİRETİ GENELDE HALK ARASINDA ĞERZİ,XERZİ,HARZİ VEYA ÇİYAYİ (DAĞ'LI) OLARAK BİLİNİR.

Alikan aşireti nereden gelmiştir?

Aliki veya Alkan aşireti, 1600 yıllarında Diyarbakır Karacadağ bölgesinden bir kız meselesi yüzünden Osmanlı askerleri ile çıkan kanlı çatışma sonrası Liderleri Şemdin(Şemseddin) vasıtası ile Van ,Doğubeyazıt,Iğdır, İran'nın Xoy şehri ve Erivan civarlarına göç eden Brukan aşiretinin bir kolu olduğu varsayılmaktadır.

Alikan neresi?

Alikan veya Aliki Aşireti, Kürtçenin Kurmanci lehçesini konuşan Aşiretin, büyük çoğunluğu Sunni Müslümandır. Başta Batman ve Beşiri olmak üzere Siirt, Muş, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Nusaybin, Tatvan, Hizan, Kurtalan, Van, Erciş gibi birçok çevre ilde Alikan Aşiretine mensup kişiler bulunmaktadır.

Xerzani ne demek?

Kuzey Mezopotamya denince akla ilk gelen tarihi mekanlardan biri olması gereken Xerabajar (Türkçesi: Yıkılmış şehir), malesef aynı şansızlığa sahip birçok tarihi mekan gibi kadim coğrafyasında yapayalnız, kaderine terkedilmiş durumda yıllardır.

Erzen şehri nerede?

3.