Çekingenlik ne demektir?

İçindekiler:

  1. Çekingenlik ne demektir?
  2. Utangaç kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Anlamca karşıtı ne demek?
  4. Paragrafta karşıtlık ne demek?
  5. Karşıt anlam ne demek tir?

Çekingenlik ne demektir?

Çekingenlik veya Utangaçlık, bazı insanların diğerleriyle beraberken, konuşurken veya yardım isterken yaşadığı güven yetersizliğidir. Zooloji'de ise çekingen, genel olarak insanlardan kaçınmaya eğilimli olmak anlamına gelir. Çekingenlik, alışılmadık durumlarda meydana gelir.

Utangaç kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Utangaç sözcüğünün 7 adet eş anlamı karşılığı bulunmaktadır. Utangaç ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Utangaç sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler acemi, görgüsüz, ham, mahcup, sıkılgan, tor ve toy sözcükleridir.

Anlamca karşıtı ne demek?

Birbirine zıt, birbiriyle çelişen yargılardır. Karşıtlık ilişkisi olan cümlelerde birbirine ters iki durum ya da karşıt iki yargı vardır. ... Karşıtlık ilişkisi olan cümleler genellikle aynı ifadeleri taşır. Farklı olan yazarın konuyu işleyişidir, konuya bakış açısıdır.

Paragrafta karşıtlık ne demek?

Nitelik ve durumları birbirine büsbütün aykırı olan kavramların bir arada kullanılmasıdır. Karşıtlıkta bir kişi ya da kavram ile ilgili aykırı kavramlar bir arada dile getirilir. * O sakin, beyefendi, kibar insan gitmiş; kaba, kavgacı, kibirli biri onun yerini almıştı.

Karşıt anlam ne demek tir?

Türkçede anlam bakımından birbirine ters düşen, birbirinin karşıtı olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denmektedir. ... Karşıt kelime anlamı olarak bir şeyin aksinde olan, bir şeyin tam tersi durumunda bulunan anlamına gelmektedir.