Diş çürüğü ve boğaz iltihabı böbrekleri nasıl etkiler?

İçindekiler:

  1. Diş çürüğü ve boğaz iltihabı böbrekleri nasıl etkiler?
  2. Diş çürümesi hangi organları etkiler?
  3. Diş iltihabı romatizma yapar mı?
  4. Iltihaplı romatizma neden kaynaklanır?
  5. Yumuşak doku romatizması tedavi edilmezse ne olur?
  6. Yumuşak doku romatizması nerelerde olur?
  7. Yumuşak doku romatizması tedavisi nedir?
  8. Fibromiyalji hastaları nasıl beslenmeli?

Diş çürüğü ve boğaz iltihabı böbrekleri nasıl etkiler?

Diş eti iltihabı ve diş çürüklerinin ağızda meydana getirdiği bakteriler, böbreğe yerleşerek çeşitli enfeksiyonlara yol açabiliyor. Diş çürüğü ve diş eti hastalığı plak oluşumundan kaynaklanır. Şeker ve nişastalı yemekler plakla reaksiyona girerek asitlerin serbest kalmasına neden olur.

Diş çürümesi hangi organları etkiler?

Çok sayıda kişide gördüğümüz diş çürükleri insan sağlığını tehdit ettiği kadar sosyal alanda da insanları olumsuz etkiliyor. Çürükler bulundurdukları mikroorganizmalar ve oluşturdukları lezyonlar sebebiyle kalp-damar hastalıklarına, romatizmaya, ülsere, böbrek ve karaciğer sorunlarına yol açabilir.

Diş iltihabı romatizma yapar mı?

Ayrıca tekrarlayan viral ve bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle diş, bademcik ve safra kesesi iltihaplarının romatoid artritin oluşmasında etkili olduğu tespit edilmiştir. Son yıllarda yapılan klinik araştırmalar tedavi edilmeyen çürük dişlerin romatoid artritin ortaya çıkmasında etkili olduğunu göstermiştir.

Iltihaplı romatizma neden kaynaklanır?

Hamilelik, emziklilik, menopoz gibi dönemlerde hormonların salınımındaki düzensizlikler iltihaplı eklem romatizması hastalığını tetikler. Parazit, maya, bakteri ve virüs gibi zararlı mikroorganizmaların meydana getirdiği vücut iltihaplanmaları da iltihaplı romatizma hastalığına neden olabilir.

Yumuşak doku romatizması tedavi edilmezse ne olur?

Hastalık belirtileri yorgunluk uykusuzluk depresyon kaygı bozukluğuna neden olmaktadır. Ağrı hastalığı olan fibromiyalji tedavi edilmezse kötü sonuçlar doğurabilmektedir. İlaç ve fizik tedavi gibi yöntemlerle bu hastalığın şiddeti azaltılabilmektedir.

Yumuşak doku romatizması nerelerde olur?

Hastalığın ağrı yakınmalarının, vücudun en çok kullanılan boyun ve bel bölgesi başta olmak üzere omuz, dirsek, diz ve ellerde hissedildiğini kaydeden Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Süleyman Tatlı, şöyle devam etti: "Hastalar genellikle vücutlarının bir tarafının daha çok ağrıdığını ifade ederler.

Yumuşak doku romatizması tedavisi nedir?

Yumuşak doku romatizmasının tedavisinde kas gevşeticiler ve antidepresan ilaçların büyük yararı vardır. Hassas, tetikleyici noktalara yapılan enjeksiyonlar ile de tedavide başarı sağlanır. “Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.”

Fibromiyalji hastaları nasıl beslenmeli?

AĞRILARA İYİ GELEN GIDALAR Fibromiyaljide beslenmenin önemine değinen Prof. Dr. Ketenci, ”Özellikle ödemi çözen, bağırsak bakterileri için olumlu etki yapan kuruyemişleri öneriyoruz; ceviz, badem ve fındık gibi. Yiyecekler arasında kırmızı meyveleri; çilek, kiraz gibi gıdaları öneriyoruz.