Van Özalp nüfusu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Van Özalp nüfusu ne kadar?
  2. Van Özalp kaç tane köyü var?
  3. Sarayın kaç köyü var?
  4. Van Saray kaç köyü var?
  5. Van Saray ne zaman ilçe oldu?
  6. Van Merkez Saray arası kaç km?
  7. Van Saray nüfusu ne kadar?

Van Özalp nüfusu ne kadar?

Özalp nüfusu 2020 yılına göre 65.

Van Özalp kaç tane köyü var?

Toplam 71 köy bulunmaktadır.

Sarayın kaç köyü var?

Mahalleler Ayas Paşa, Kemal Paşa, Pazarcık ve Yeni Mahalle ; beldeler Beyaz köy ve Büyük yoncalı' dır. İlçenin nahiye sayısı iki olup; bunlar, Merkez ve Anıttepe'dir.Saray' ın, çoğunun adı hiç değişmeden günümüze kadar ulaşmış 20 köyü mevcuttur.

Van Saray kaç köyü var?

Çaybağı Çayı Havzası ülkemizin doğusunda İran sınırında yer almaktadır. Araştırma sahası tamamıyla Van İli'ne bağlı Saray İlçesi'nin idari alanında yer almakta olup günümüzde bu havzada 21 köy ve 2 mahalle yerleşmesi bulunmaktadır.

Van Saray ne zaman ilçe oldu?

Bugünkü Saray İlçesi ilk defa 1869 yılında Mahmudiye adıyla mevcut yerinde kurulmuştur. 1948 yılında ilçe merkezi Özalp İlçesinin bulunduğu yere (Kargalı Mahallesine) taşınmıştır. 1948 yılından 1990 yılına kadar Özalp ilçesine bağlı bir bucak olan Saray 1990 yılında çıkarılan 3644 sayılı Kanunla yeniden ilçe olmuştur.

Van Merkez Saray arası kaç km?

Van Saray Van Merkez arası mesafe : 80 kilometre. Van Saray Van Merkez arası süre : 1 saat 28 dakika. Aşağıdaki bölümlerden Van Saray Van Merkez arası yol haritasına ulaşabilir, Van Saray noktasından Van Merkez ulaşım noktasına nasıl gidilir detaylı yol tarifi ve zaman bilgisine erişebilirsiniz.

Van Saray nüfusu ne kadar?

Yıllara Göre Saray Nüfusu
YılSaray NüfusuKadın Nüfusu
201920.