Açıköğretim cc geçer mi?

İçindekiler:

  1. Açıköğretim cc geçer mi?
  2. AÖF not hesaplama nasıl yapılır?
  3. Finalden en az kaç alınmalı?
  4. Üniversite finalden kaç almalıyım?
  5. Vize ve final ortalamasi nasil alinir?
  6. Bütünleme Sınav Sonuçları Nasıl Hesaplanır?

Açıköğretim cc geçer mi?

AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez.

AÖF not hesaplama nasıl yapılır?

Açıköğretim Sisteminde yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak Başarı Notu hesaplanır. Örneğin, bir dersin ara sınavından 70 ve dönem sonu sınavından 80 aldığınızı varsayalım. Bu durumda, ara sınavdan 21 puan ve dönem sonu sınavından 56 puan almış olacaksınız.

Finalden en az kaç alınmalı?

Final/Bütünleme sınavlarından en az 50 puan almanız gerekmekte ve Vize sınavlarının %20'si, final/bütünleme sınavlarının ise %80'i notunuzu oluşturmaktadır.

Üniversite finalden kaç almalıyım?

Vize ve Final notu ortalaması hesaplanırken vizenin %40'ı finalin %60'ı alınır. 2. Notun "GEÇTİ" olarak kabul edilmesi için Final ve Ortalama notun 50 ve üzerinde olması gerekir. Aksi durumlarda “KALDI” olarak kabul edilir.

Vize ve final ortalamasi nasil alinir?

VİZE-FİNAL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA Her bir vize ve final puanı, ortalamadaki ağırlığını gösteren oran ile çarpılır ve çarpımların sonucu toplanır. Bu toplamın 100'e bölünmesiyle de dersin ortalaması elde edilir.

Bütünleme Sınav Sonuçları Nasıl Hesaplanır?

Bütünleme Nedir? Bütünleme yukarıda 32 + 54 = 86 olarak hesapladığımız sınav ortalamalarının, üniversitenin belirlediği puanın altında kaldığınızda gireceğiniz sınavların adıdır.