Iş sağlığı ve güvenliği önlisans mezunları ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Iş sağlığı ve güvenliği önlisans mezunları ne iş yapar?
  2. C sınıfı iş güvenliği uzmanı kimler olabilir?
  3. Iş güvenliği uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor?
  4. Lise mezunu iş güvenliği uzmanı olabilir mı?
  5. A sinifi ISG uzmani olmanin şartlari nelerdir?
  6. Iş sağlığı ve güvenliği mezunu nerelerde çalışır?
  7. Iş sağlığı ve güvenliği konuları nelerdir?
  8. 6331 sayili Is Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 4857 sayili Is Kanunun temel farklılıkları nelerdir?
  9. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu nelerdir?

Iş sağlığı ve güvenliği önlisans mezunları ne iş yapar?

İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Mezunları Ne İş Yapar? Bu bölümden mezun uzmanlar; çalışma ortamları, verileri analiz etme, mevzuata uyum sağlama, denetim ve teftişler yapma ve kaza incelemelerini tamamlamak gibi görevlere sahip olurlar. İşyeri sağlık ve güvenlik endüstrisi içinde birçok konuda çalışma yapabilirler.

C sınıfı iş güvenliği uzmanı kimler olabilir?

İş sağlığı ve güvenliği alanında teftiş yapan mühendis, mimar veya teknik eleman olan müfettişleri hariç Bakanlık ve ilgili kuruluşlarında müfettiş yardımcılığı süresi dâhil en az on yıl görev yapan müfettişlerden (C) sınıfı iş güvenliği uzmanlığı eğitimine katılanlar, (C) sınıfı belge alabilirler.

Iş güvenliği uzmanı olmak için ne yapmak gerekiyor?

İş sağlığı uzmanı olmak için öncelikle kanunda belirtilen lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Daha sonrasında ise bu alanda hizmet veren ve iş sağlığı güvenliği genel müdürlüğünden ruhsat almış eğitim kurumunda bu alanda görev yapabilmek için gerekli eğitimi ve sertifikayı almak gerekmektedir.

Lise mezunu iş güvenliği uzmanı olabilir mı?

Lise mezunları İSG uzmanı olamaz. İş sağlığı ve güvenliği ön lisans ve ya lisans bölümleri ile yukarıda belirtilen lisans bölümlerinden birisinden mezun olmak şartı ile eğitime katılabilir ve sınavda başarılı olmanız halinde İSG uzmanı olabilirsiniz.

A sinifi ISG uzmani olmanin şartlari nelerdir?

A sınıfı uzman olmak için şu şartların yerine getirilmesi gerekir;

  • B sınıfı uzman belgesiyle en az 4 sene fiilen görev yapan yaptığını belgeleyen kişiler A sınıfı eğitimi alıp sınavında başarılı olmalıdır.
  • Genel müdürlükler ve buna bağlı birimler de mimar, mühendis ve teknik eleman olarak en az 10 görev yapılmalıdır.

Iş sağlığı ve güvenliği mezunu nerelerde çalışır?

Program mezunları, tüm kurum, kuruluş ve işletmelerde, ticaret merkezleri, çok katlı yüksek binalar, üniversite ve yerleşke şeklindeki okullar, alışveriş merkezleri ve topluma açık merkezlerde, itfaiyeler, sivil savunma ve benzeri acil durum kuruluşlarında, "İş Sağlığı ve Güvenliği Teknikeri" olarak görev alabilirler.

Iş sağlığı ve güvenliği konuları nelerdir?

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri

  • Genel konular. a) Çalışma mevzuatı ile ilgili bilgiler, b) Çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, c) İşyeri temizliği ve düzeni, ...
  • Sağlık konuları a) Meslek hastalıklarının sebepleri, b) Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, c) Biyolojik ve psikososyal risk etmenleri, ...
  • Teknik konular.

6331 sayili Is Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile 4857 sayili Is Kanunun temel farklılıkları nelerdir?

Bu nedenle de 4857 sayılı İş Kanununun "iş sağlığı ve güvenliği" bölümü İş Kanunundan çıkarıldı. ... Belirtelim ki; 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun, İş Kanunundan en önemli farkı; kamu çalışanlarının, işçi çalıştıran bağımsız çalışanların ve 50 ve daha az işçi çalışan işyerlerinin de kapsama alınmış olması.

6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu nelerdir?

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.