Kadınlar Vaizi kimin eseri?

İçindekiler:

  1. Kadınlar Vaizi kimin eseri?
  2. Alafranga kimin eseri?
  3. Kadin Erkeklesince kimin eseri?
  4. Hüseyin Rahmi Gürpınar Evlere Şenlik Kaynanam nasıl kudurdu?
  5. Matmazel Anjel kimin?
  6. Matmazel Anjel hangi romanda?
  7. Aliye Hangi roman kahramanı?

Kadınlar Vaizi kimin eseri?

Hüseyin Rahmi Gürpınar

Alafranga kimin eseri?

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın 1911'de Alafranga adıyla yayımlanıp ancak yasaklanan Şıpsevdi adıyla yeniden romanının yeni baskısı Everest Yayınları tarafından yapıldı.

Kadin Erkeklesince kimin eseri?

Hüseyin Rahmi Gürpınar

Hüseyin Rahmi Gürpınar Evlere Şenlik Kaynanam nasıl kudurdu?

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın degeri anlaşılamamış eserlerinden biri olan Kaynanam Nasıl Kudurdu? adlı bu kitapta. lstanbul konak ve sosyal hayatını ele alırken. Makbule adında yaşı geçkin bir kadının, oldukça genç bir bey ile evlenme serüveni anlatılır.

Matmazel Anjel kimin?

Matmazel Anjel, II. Meşrutiyet'ten (1908) sonra Balkan Savaşı (1912-1913) yıllarında İrfan tarafından hatıra/anı şeklinde kaleme alınan bir romandır.

Matmazel Anjel hangi romanda?

Bunlardan biri de İrfan isimli bir Osmanlı yazarının kaleminden çıkan Matmazel Anjel. 1912'de yayımlanan bu romanda aşk, entrika, sürgün gibi olay ve durumlar Sultan 2. Abdülhamit Döneminde yaşayan Ermenilerin merkezde olduğu şahıs kadrosuyla sunuluyor.

Aliye Hangi roman kahramanı?

Hüseyin Rahmi'nin Mürebbiye romanında, bugüne göre kalabalık sayılabilecek bir aileyle karşılaşırız. Olayların cereyan ettiği Dehrî Efendi ailesi Boğaz kıyısında bir yalıda oturmaktadır.