Labrum yırtığı nasıl iyileşir?

İçindekiler:

  1. Labrum yırtığı nasıl iyileşir?
  2. Glenohumeral eklem nedir?
  3. Glenoid ne demek?
  4. Menisküs ne demektir?
  5. Glenoid çukur nedir?
  6. Olecranon nedir ne demek?
  7. Olecranon nerede bulunur?
  8. Olecranon bursit nedir?
  9. Periarthritis nedir?
  10. Tıp dilinde hematom ne demek?
  11. Subgaleal hematom ne demek?
  12. Makatta pıhtı toplanması nasıl geçer?
  13. Ekimoz hematom farkı nedir?
  14. Ekimoz nedir ne demek?
  15. Ekimoz nedir neden olur?
  16. Beyin kanaması ne kadar sürer?

Labrum yırtığı nasıl iyileşir?

Labrum yırtıklarının, tedavisinde altta yatan kemiksel problemin çözülmesi dışında labrumun kısmen debridmanı (yırtık kısımların temizlenmesi), labrum tamiri ya da Labrum rekonstrüksiyonu uygulanabilmektedir.

Glenohumeral eklem nedir?

Glenohumeral eklem, akromioklaviküler eklem, skapulotorasik eklem. Ana omuz eklemi 2 kemikten oluşur. Kol kemiği (humerus) ve kürek kemiği (skapula). Omuzdaki diğer eklem köprücük kemiği ile kürek kemiği arasındadır ve akromioklaviküler eklem olarak adlandırılır.

Glenoid ne demek?

Glenoid labrumunun superior kısmı biceps tendonunun uzun başının insersiyo bölgesidir. Buradaki ayrılma tarzındaki lezyonları tanımlamak için kullanılan bir deyimdir. Özellikle fırlatma ile ilgili spor yapanlarda sık görülmekle birlikte omuz üstüne düşme şeklinde travma tanımlayanlarda da akla gelmelidir.

Menisküs ne demektir?

Menisküsler diz ekleminde yer alan C şeklinde yapılardır. Diz eklemini oluşturan femur (uyluk) ve tibia(bacak) kemikleri arasında yer alırlar. Biri iç diğeri dış olmak üzere her dizde ikişer tane menisküs bulunur.

Glenoid çukur nedir?

Glenoid çukur; akromiyon ve ko- rakoid çıkıntı humerus başı ve klavikula ile eklem yaparak omuz ekleminin bileşenlerini oluştururlar. Glenoid çukur: Skapulanın lateral tarafın- da, glenohumeral eklemin konkav “yuva” yü- zünü oluşturur.

Olecranon nedir ne demek?

Radius ve ulna ise el bilek ile dirsek arasında uzanan bir çift kemiktir. Dirsek eklemi ise radius, ulna ve humerus bir araya gelip eklemleşmesi ile oluşur. Olekranon dirsek eklemimin arkasında ki ulna'ya ait bir kemik çıkıntısıdır ki dirsek ekleminin çok önemli bir bileşenidir.

Olecranon nerede bulunur?

Kol iskeletinin üst kısmında yer alan ve pazu kemiği olarak da adlandırılan bu kemik, üstten Scapula aracılığıyla omuzla bağlantılı olup, alttan da ön kol kemikleriyle eklem yaptığı dirseğe kadar uzanır.

Olecranon bursit nedir?

Bursit sıklıkla omuz, diz, kalça ve dirsek eklemlerinde görülür. Dirsek bursası (olekranon bursası), dirseğin hareketli cildi ile kemik dokuları arasında normalde düz ve belirgin olmayan cildin kemiğin üstünden kolayca kaymasını sağlayan içi sıvı dolu bir kesedir. Bu kesenin iltihabına olekranon bursiti denir.

Periarthritis nedir?

Periarthritis/periartrit” teriminin anlamı “eklem etrafında inflamasyon” olarak karşımıza çıkıyor.

Tıp dilinde hematom ne demek?

Hematom, genellikle kan damarının yırtılması neticesinde kanın damar dışına çıkması olarak tanımlanan kanamanın doku içindeki birikimidir. Hematomlar bir morlukta olduğu gibi önemsiz ya da disekan aort anevrizması sonucu oluşan masif retroperitoneal hematom gibi ölümcül olabilir.

Subgaleal hematom ne demek?

Subgaleal hematom, saçlı derideki gevşek gözenekli dokuda kan birikimi olarak tanımlanmaktadır. Çocuklarda subgaleal hematomun en önemli nedeni minör kafa travmasıdır. Saçlı deride sutura hatlarını geçen ve kendiliğinden gerileyen şişlik ile karakterizedir.

Makatta pıhtı toplanması nasıl geçer?

Makatta pıhtı toplanması nasıl geçer:Tedavide amaç ağrıyı azaltmaktır. Daha kolay tedavi olabilmesi için tuvalette uzun oturulmamalı, ıkınmamalıdır. Cerrahi Tedavi (pıhtının boşaltılması): İlk 48 saatte şiddetli ağrı varsa tercih edilir. Lokal anestesi ile çok küçük bir kesi ile pıhtı boşaltılır.

Ekimoz hematom farkı nedir?

EKİMOZ HEMATOM FARKI NEDİR? Ekimoz, cilt altı dokulara kanın sızması sonucu görülen morarma veya renk değişikliğidir. Hematom ise subkütan (derialtı) tabakada kanın toplanmasıyla daha derinde ve kitle olarak palpe edilebilen renk değişikliği şeklinde tanımlanmaktadır.

Ekimoz nedir ne demek?

Ekimoz, herhangi bir travmaya bağlı olarak cilt altındaki kılcal damarların hasarına bağlı olarak kanın cilt altına sızmasıdır. Sızan kan vücut tarafından metabolize edilir. Ekimoz kırmızı, mavi, mor, lacivert, kahverengi, yeşil ve sarı renkler aldıktan sonra solar, kaybolur.

Ekimoz nedir neden olur?

Ekimoz; herhangi bir travma nedeniyle ortaya çıkan, cilt altındaki kılcal damarların hasar almasıyla kanın cilt altına sızması anlamına gelmektedir. Sızan kan vücut tarafından metabolize edilir. Ekimoz, sırasıyla kırmızı, mavi, mor, lacivert, kahverengi, yeşil ve sarı renkleri aldıktan sonra solar ve etkisini yitirir.

Beyin kanaması ne kadar sürer?

Beyin Kanaması Ne Kadar Sürer? Beyin kanamasının tüm olgularının oluşumu ortalama olarak 1 veya 2 gün sürebilir. Beyin kanamalarında kafatasında ortaya çıkan kanamalar, belirli tek bir sebepten dolayı ortaya çıkmaz. Beyin kanamalarının genellikle birden fazla sebebi olabilir.