Garanti kapsamında kargo ücretini kim öder?

İçindekiler:

  1. Garanti kapsamında kargo ücretini kim öder?
  2. Ürünlerin garanti süresi neye göre belirlenir?
  3. Outletten satılan ürünün garanti süresi ne kadardır?
  4. Garantisi bitik ürünün yasal onarım süresi kaç gündür?
  5. Aynı arıza kaç kez?
  6. C14 beton nedir?

Garanti kapsamında kargo ücretini kim öder?

Özellikle son dönemde arızalı ürünlerin servis kabulü kargo üzerinden yapılmaya başlandı. Ancak servisler bu kargo ücretini vatandaşa ödetiyordu. Ticaret Bakanlığı bu konuda düzenleme yaparak, garanti kapsamındaki ürünlerin kargo ücretini garanti veren firma tarafından karşılanmasını zorunlu kıldı.

Ürünlerin garanti süresi neye göre belirlenir?

MADDE 6 –(1) Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Outletten satılan ürünün garanti süresi ne kadardır?

MADDE 6 – (1) Garanti süresi; malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıl veya bu Yönetmeliğe ekli listedeki ölçü birimi ile tespit edilen değer kadardır.

Garantisi bitik ürünün yasal onarım süresi kaç gündür?

Garanti belgesi ile satılması zorunlu olmayan malın, Satış Sonrası Hizmetler Yönetmeliği ekindeki listede yer alması halinde azami tamir süresi 20 gün, bu listede yer almıyorsa azami tamir süresi Kanun'da belirlenen 30 gün olacaktır.

Aynı arıza kaç kez?

Garanti kapsamındaki bir cihaz, aynı arızayı iki kez ya da farklı arızaları dört kez peş peşe tekrarlarsa, üretici firma o ürünü ücretsiz değiştirmek zorunda.

C14 beton nedir?

Bir santimetre kare alana 300 kg mukavemette dayanabilen betondur. Mukavemete göre sınıflandırma B160 (C14), B225 (C18), B300 (C25) betonu gibi. Burada mukavemet esastır. Karışımdaki çimento miktarı (doz)'na bağlı değildir.