Bilgi işlem Daire Başkanlığı ne iş yapar?
İçindekiler:
- Bilgi işlem Daire Başkanlığı ne iş yapar?
- UYAP celse nedir?
- E durusma nedir?
- UYAP Mobil uygulamaları nelerdir?
- UYAP Mevzuat Araştırması nereden yapılır?
- Celse uygulamasına nasıl girilir?
- UYAP üzerinden mevzuat araştırması nereden yapılır?
- UYAP DYS ile UYAP Editörün kullanım lisansı hangi kuruma verilmiştir?
- UYAP üzerinden kurumların erişebileceği bilgiler nelerdir?
- UYAP merkezi sistem odası hangi ilde kurulmuştur?
- UYAP Hangi Bakanlığa Bağlı?
- UYAP kaç aşamalı olarak planlanmıştır?
- UYAP veri ambarı ve adli veri bankası nedir?
- UYAP Araştırma ve Geliştirme Platformu nedir?
- UYAP portalları nelerdir?
- UYAP SMS Bilgi Sistemi nedir?
- Duruşma gününü nasıl öğrenebilirim?
- Mahkeme duruşma gününü saatini nasıl öğrenebilirim?
- Mahkemeyi nasıl öğrenirim?
Bilgi işlem Daire Başkanlığı ne iş yapar?
Üniversite bünyesinde bilgi ve iletişim sistemlerinin kurulması, kullanılması ve taleplerin karşılanmasına yönelik standartları belirler, bilgi işlem hizmetlerinin etkin, verimli, süratli ve koordineli yürütülmesi açısından gerekli önlemleri alır, denetim ve düzenlemeleri yapar.
UYAP celse nedir?
Avukatlar “CELSE” uygulaması ile vekil oldukları; -Duruşma bilgilerini takvim üzerinden görüntüleme işlemlerini yapabilmekte ve UYAP sistemindeki iletişim bilgilerini güncelleyebilmektedir. “CELSE” uygulaması geliştirmeye açık olup ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyulan yeni hizmetler de uygulamaya eklenecektir.
E durusma nedir?
e-Duruşma sistemi avukatların bulundukları yerlerden online olarak taraf oldukları Hukuk Mahkemesi duruşmalarına katılmalarını sağlamak için tasarlanmış olan sistemdir.
UYAP Mobil uygulamaları nelerdir?
E-ADALET MOBİL UYGULAMASI
- Uyap Bilgilerini Görüntüleme ve Güncelleme.
- Dosya Sorgulama.
- Dosya Kapak, Dosya Taraf ve Vekil Bilgileri Görüntüleme.
- Duruşma Sorgulama.
- Duruşma Takibi.
- Ajanda.
UYAP Mevzuat Araştırması nereden yapılır?
UYAP Mobil Mevzuat Uygulaması ile ulaşabilecekleriniz; Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan UYAP Mevzuat Programı mobil ortamda siz kullanıcılarımızın hizmetine UYAP MOBİL MEVZUAT ismiyle ücretsiz olarak sunulmuştur.
Celse uygulamasına nasıl girilir?
Avukatlar, AppStore ve Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecekleri “CELSE” uygulamasını, android veya ios işletim sistemine sahip cep telefonu, tablet v.b. araçlara yükledikten sonra uygulamaya giriş için gerekli şifrelerini, UYAP Avukat Portal Bilgi Sistemi üzerinden oluşturarak uygulamaya giriş ...
UYAP üzerinden mevzuat araştırması nereden yapılır?
UYAP Mevzuat Programını Bilgisayar, Tablet, Telefon vb. cihazlarınıza kurmak için http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. ( PC paketi ile akıllı cihazlar için Android, IOS kurulum paketlerine ulaşabilirsiniz. )
UYAP DYS ile UYAP Editörün kullanım lisansı hangi kuruma verilmiştir?
Süleyman Demirel Üniversitesi ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı ile tarihinde protokol imzalanarak UYAP DYS ile UYAP Editör'ün kullanım lisansı bu kurumlara verilmiştir.
UYAP üzerinden kurumların erişebileceği bilgiler nelerdir?
UYAP Kurum Portal Bilgi Sistemi sayesinde kurumlar, tarafı oldukları davaları bir bütün halinde kolayca takip edebilmektedir....Adli Tıp Dosyası,
- Vergi Dava Dosyası,
- İcra Dosyası,
- İflas Dosyası,
- İcra İzale-i Şuyu Dosyası,
- Tereke Dosyası,
- Hakem Dava Dosyası,
- Satış Dosyası
UYAP merkezi sistem odası hangi ilde kurulmuştur?
Sistem tüm taşra teşkilatına yaygınlaştırıldığında 30.
UYAP Hangi Bakanlığa Bağlı?
Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi kısa adıyla UYAP, yönetim bilişim sistemlerinden biri olan yargı birimlerinin ve Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı'nın merkez birimlerinin iş süreçlerini hızlandıran, güvenilirliğini arttıran ve kurumu kâğıtsız ortama taşıyan bir bilgi sistemidir.
UYAP kaç aşamalı olarak planlanmıştır?
UYAP Bilişim Sistemi 2000 yılında iki aşamalı olarak başlatılmış bir proje olup, 2001 yılında Adalet Bakanlığı Merkez Birimlerinin otomasyonunu sağlayan UYAP I projesi tamamlanmış, 2005 yılında adli ve idari yargı birimleri, adli tıplar, ceza tevkif evlerinin otomasyonunu kapsayan UYAP II tamamlanarak faaliyete ...
UYAP veri ambarı ve adli veri bankası nedir?
UYAP Veri Ambarı ve Adli Veri Bankası UYAP veritabanı esasen kapsamda olan birimlerin iş ve işlemlerini yapmalarını sağlamak amacıyla kurulmuş olup istatistik üretecek yapıda değildir. Bu nedenle talep edilen rapor ya da istatistiklerin oluşturulması, bazen günleri bulan sorguların çalıştırılmasını gerektirmektedir.
UYAP Araştırma ve Geliştirme Platformu nedir?
UYAP; günümüzün gerekli tüm teknolojik gelişmelerini kullanarak, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatının, bağlı ve ilgili kuruluşlarının, adli ve idari tüm yargı ve yargı destek birimlerinin donanım ve yazılım olarak iç otomasyonunu ve benzer şekilde bilgi otomasyonu sistemlerini kurmuş kamu kurum ve kuruluşları ...
UYAP portalları nelerdir?
UYAP Kurum Portal Türkiye genelinde, tüm adli ve idari mahkemeler ile icra dairelerinde özel şirketlerin veya kamu kurumlarının tarafı oldukları dava dosyalarını internet üzerinden takip edebilmeleri için Adalet Bakanlığı tarafından sunulan bir hizmettir.
UYAP SMS Bilgi Sistemi nedir?
Ulusal Yargı Ağı Projesi'nin (UYAP) mobil ayağını teşkil eden UYAP SMS Bilgi Sistemi'yle avukatlar ve vatandaşlar dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi gibi bilgileri adliyeye gitmeden cep telefonlarına gönderilen kısa mesajlarla öğrenebilmektedir.
Duruşma gününü nasıl öğrenebilirim?
e-devlet şifresi aracılığıyla UYAP sistemine giriş yapabilir ya da e-devlet'e normal giriş yaparak arama butonuna “uyap” yazabilirsiniz. Karşınıza çıkan hizmetler arasından “duruşma sorgulama” seçeneğine tıklayarak duruşma tarihinizi öğrenebilirsiniz.
Mahkeme duruşma gününü saatini nasıl öğrenebilirim?
4060'A SMS ATIP ÖĞRENİN UYAP sisteminden cevap olarak yollanacak SMS'te duruşma günü, dosya bilgileri bildirilecek. Bilgi almak için sisteme gönderilecek kısa mesaj içeriklerine, Adalet Bakanlığı web sayfasından (http://www.uyap.gov.tr/sms/icerik/icerik.asp ) ulaşılabilecek.
Mahkemeyi nasıl öğrenirim?
Sistemine “https://vatandas.uyap.gov.tr/vatandas/index.jsp” adresinden giriş yapabilirler. E-Devlet şifresi, mobil imza ya da Elektronik İmza ile sisteme giriş yapılabiliyor. e-Devlet şifresi ile giriş yapanlar UYAP kapsamında adli ve idari yargı birimlerinde görülmekte olan dava dosyalarını ve evraklarını görebiliyor.
Ayrıca okuyun
- Toplum kurallarına uymak neden önemlidir?
- 4 yıllık maliye okuyan ne iş yapar?
- Iskenderun acemi birliği kaç gün?
- Freya kim?
- Osmanlı Devletinde ilk ıslahat hareketleri hangi dönemde başlamıştır?
- Fırında kuzu külbastı nasıl yapılır?
- Kendini yüksekte görenlere ne denir?
- KPSS ücreti hangi bankadan yatırılıyor?
- API nedir nasıl yazılır?
- 3 tane yarım altın ne kadar?
Ilgileneceksin
- Cut down seti ne demek?
- Jiyan Kürt ismi mi?
- Yemek Sepeti yerli mi?
- Taksim Bağcılar nasıl gidilir?
- Aslanağzı çiçeği nasıl bakılır?
- Sevdim seni bir kere hangi kanalda oynuyor?
- Yatırım için hangi bilezik alınır?
- 3D yazıcıda hangi program kullanılır?
- Is it good to use namespace std?
- Salep hangi toprakta yetişir?