Dart puanı nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Dart puanı nasıl hesaplanır?
  2. Dart tahtasında kaç sayı bulunur?
  3. Dart tahtası nasıl olmalı?
  4. Çılgın Satranç nedir?
  5. Three check nedir?
  6. Horde satranç nedir?
  7. Crazyhouse satranç nedir?
  8. Satranç King of the Hill nedir?
  9. Atomic Chess nasıl oynanır?

Dart puanı nasıl hesaplanır?

Ölçüler ve puanlama Nişan tahtası, 1'den 20'ye kadar değerlerin yazılı olduğu 20 puan dilimine bölünmüştür. Genellikle kırmızı renkle sembolize edilen ve bullseye (boğa gözü) olarak bilinen merkezi daire 50 puan değerindedir. Bunu saran küçük yeşil çember (outer bullseye) 25 puan değerindedir.

Dart tahtasında kaç sayı bulunur?

Dart tahtasında 20 sayı dilimi var olup, bu sayılar karışık olarak dizilmiştir. Her sayı diliminin single (tek), double (çift) ve triple (üç katı) alanı vardır. Çift katı alanı, sayı diliminin en dışında yer alan ve kırmızı ya da yeşil olarak renklendirilmiş alandır.

Dart tahtası nasıl olmalı?

Dünya Dart Federasyonu'nun standartlarına göre, nişan tahtasının merkezi, yerden 173 cm yukarıda olmalıdır. Nişan tahtasından atış çizgisine kadar olan mesafe ise 237 cm olmalıdır. Bu mesafe, nişan tahtasının oyunculara bakan yüzeyinden itibaren hesaplanır, duvardan itibaren değil.

Çılgın Satranç nedir?

Çılgın Satranç babychesse benzeyen popüler bir satranç türevidir, ancak oynamak için sadece iki oyuncuya ihtiyacınız var. Çılgın satrancın en basit temeli rakibinizden aldığınız taşları sıra size geldiğinizde boş karelere yerleştirebilirsiniz.

Three check nedir?

three-check chess bir satranç varyantı. amaç üç defa şah çekmek veya şahı mat etmektir.

Horde satranç nedir?

Horde Satranç İlk bakışta oldukça farklı görünün bu satranç türünde beyaz takım alışılmış pozisyonunda ve yerlerinde bulunmakta olup siyah takım tamamen sadece piyonlardan oluşmaktadır. Beyaz takım klasik oyundaki dizilimine ve taş sayısına sahiptir. Siyah takımda 32 adet piyon taşı bulunmaktadır.

Crazyhouse satranç nedir?

Crazy House; satrançtan üretilmiş bir oyun versiyonu. Kuralları ve taşların gidişi satrançla aynı. Aynı başlangıç aynı tahta aynı taşlar.

Satranç King of the Hill nedir?

King of the Hill Bu oyun türünde amaç, satranç tahtasının merkezine gelen dört kareden birine oyuncunun şahını konumlandırmasıdır. Oyunculardan biri bu merkez karelerinden berine şahını getirdiğinde bunu yapan tarafın oyunu kazandığı varsayılır. Bu oyunda merkezdeki kareler E4, E5, D4, ve D5 kareleri olmaktadır.

Atomic Chess nasıl oynanır?

Atomik Satranç

  1. Şah veya şahmat yoktur.
  2. Bir taş ele geçirildiğinde o alanda bir patlama olur. Bu patlamada piyonlar hariç ...
  3. Rakibinin şahını patlatan oyuncu oyunu kazanır (bir önceki kurala bakın). Aşağıdaki resim siyah filin beyaz şahı patlattığı durumun öncesini ve sonrasını gösterir:
  4. Kendi şahını patlatmaya izin verilmez.