Akciğerde su toplanması nedir?

İçindekiler:

  1. Akciğerde su toplanması nedir?
  2. Ciğerlerin su toplaması neden olur nedir?
  3. Hemopnömotoraks ne demek?
  4. Atelectasis ne demek?
  5. Atelektazinin belirtileri nelerdir?
  6. Atelektazi gelişimine neden olan etkenler?
  7. Lojistikte konsolidasyon ne demek?
  8. Konsolide Dağıtım nedir?
  9. Konsolidasyon depo fonksiyonu nedir?
  10. Konsolide Stok ne demek?
  11. Depo düzeni nasıl olmalı?
  12. Depolama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Akciğerde su toplanması nedir?

Plörezi; biri akciğerin dış yüzünü, diğeri ise göğüs duvarının iç yüzünü saran 2 akciğer zarı (plevra) arasında kalan boşlukta sıvı birikmesi olarak tanımlanır. Birçok akciğer ve akciğer dışı hastalığa bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Ciğerlerin su toplaması neden olur nedir?

Plörezi, zarlar arasında dolaşan sıvının salınım miktarının artması ya da emilimin normal düzeyde olmamasına bağlı olarak plevra boşluğunda oluşan sıvı artışı sonucu gerçekleşir. Halk arasında akciğerin su toplaması olarak da nitelendirilen bu hastalığın tıptaki bir diğer karşılığı ise plevral efüzyondur.

Hemopnömotoraks ne demek?

Spontan hemopnömotoraks herhangi bir neden olmaksızın plevral boşluk içine kan ve hava birikmesi olarak tanımlanır. İlk olarak bir otopside Laennec tarafından 1828 de tarif edilmiştir. İlk tedavisi ise 1876 yılında tekrarlayan aspirasyonlar ile Whittaker tarafından uygulanmıştır3.

Atelectasis ne demek?

Atelektazi, fiziksel bir tıkayıcı nedeniyle akciğerin tamamı veya bir kısmına hava gidememesi ve sonuç olarak ilgili akciğerin veya kısmının şişememesi olarak tanımlanabilecek bir hastalıktır.

Atelektazinin belirtileri nelerdir?

Belirtiler ve Komplikasyonlar

  • Şiddetli sürekli öksürük.
  • Çabuk ve sık soluk alıp-verme.
  • Ağrı
  • Ani nefes darlığı
  • Tansiyon düşmesi.
  • Nabız artışı
  • Ateş

Atelektazi gelişimine neden olan etkenler?

Atelektazi Nedenleri Herhangi bir tıkanmaya bağlı olmadan ortaya çıkan atelektazinin nedenleri arasında ise göğüs travması, plevral efüzyon, pnömotoraks (akciğerde hava kaçağı), zatürre (pnömoni), akciğer dokusunda zedelenme ve hava yollarını kapatmayan tümörler sayılabilir.

Lojistikte konsolidasyon ne demek?

Konsolide İngilizcedeki 'consolidation' sözcüğünden gelerek anlamı bütünleştirme ve takviye anlamına gelmektedir. Lojistik biriminde kullanılan anlamıysa; konsolidasyon kelimesiyle ilişkilidir. Farklı birimlerden oluşan aynı ürünlerin bireysel olarak benzer müşteri için aynı yerde toplanması durumudur.

Konsolide Dağıtım nedir?

Konsolide, Göndericilerin birlik olup, küçük yüklemeleri bir araya getirmesi ve Farklı alıcılar için varış noktasında ayırılması için birleştirilmiş bir paket olarak organize etmesidir.

Konsolidasyon depo fonksiyonu nedir?

Konsolidasyon yani yük birleştirilmesinde aynı yere gidecek olan yüklerin biriktirilerek büyük bir yük haline gelmesi söz konusudur. Konsolidasyon yapılacak olan depo, çıkış noktasına yakın, yani varış noktasına uzak olmak zorundadır.

Konsolide Stok ne demek?

Konsinye Stok: Teslim alındığında değil, kullanıldığında ödemesi yapılan ürünlerdir. Konsolidasyon (Consolidation): Küçük miktarlı yüklerden büyük yükleme partileri oluşturarak taşımacılıkta ölçek tasarrufu sağlanmasıdır. Konsollu Raf: Özellikle uzun malların (profil, boru, levha, plastik, ahşap vb.)

Depo düzeni nasıl olmalı?

Yeni başlayanlar için depo yönetimi ipuçları

  1. Sipariş ettiğiniz ve teslim aldığınız ürün adetlerinin kontrollerini yapın. ...
  2. Ürün kodu ve barkod sistemi kullanın. ...
  3. Raflarınızı düzenleyin. ...
  4. Ürün isimlerinizi açık ve net bir şekilde ayarlayın. ...
  5. Sattığınız ürünlerin kaydını tutun. ...
  6. Stok kayıtlarınızı haftalık olarak kontrol edin. ...
  7. Otomasyon sistemlerinden yararlanın.

Depolama yaparken nelere dikkat edilmeli?

Depolar temiz tutulup, havalandırılmalıdır. Malzemeler tabiat ve çevre şartlarına göre korunmalıdır. Sıcak, soğuk ve dondan etkilenen malzemelerin konacağı depolarda gerekli yalıtım tedbirleri düşünülmelidir. Boya ve benzeri malzemeler sıcak ve rutubetten uzak yerlerde muhafaza edilmelidir.