Şefkat göstermek nasıl olur?

İçindekiler:

  1. Şefkat göstermek nasıl olur?
  2. Okşamak ne demek TDK?
  3. Siper ne demek TDK?
  4. Görmezden gelmemek ne demek?
  5. Dalkavuk eş anlamlısı nedir?

Şefkat göstermek nasıl olur?

Birine şefkat göstermek; doğru sözcükleri seçerek konuşmak, sevdiklerinizin ruhlarına saygı ve sevgi ile dokunmak, diğerlerini kendi parçanız gibi görmek demektir. Zick Rubin aşk teması ve bunun ilişkiler üzerindeki etkisi üzerine araştırma yapan ilk psikologtur.

Okşamak ne demek TDK?

(-i) 1. Sevgi, şefkat belirtisi olarak elini bir şeyin üzerinde yavaş yavaş gezdirmek veya ona hafifçe vurmak: “Oğlan kızın yanına geldi, saçlarını okşuyor.” -H. Taner.

Siper ne demek TDK?

1) kendini veya bir şeyi korumak amacıyla bir başka şeyi siper olarak kullanmak: “Tuğla harmanındaki ameleler durup ellerini gözlerine siper ederek etrafı aradılar.” -S. F. Abasıyanık. 2) bir şey veya bir kimse için kendini tehlikeye atmak: “Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın” -M. A. Ersoy.

Görmezden gelmemek ne demek?

Görmezden Gelmek » Deyimler Görmemiş gibi yapmak, farkında değilmişçesine davranmak.

Dalkavuk eş anlamlısı nedir?

Dalkavuk kelimesinin anlamı nedir 5 adet karşılığı bulunmaktadır. Dalkavuk ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Dalkavuk sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler alkışçı, kemik yalayıcı, şaklaban, şakşakçı ve yaltakçı sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.