Üniversite kelimesi nereden gelir?

İçindekiler:

  1. Üniversite kelimesi nereden gelir?
  2. Akademik lise ne demek?
  3. Akademi anadolu lisesi nedir?
  4. Akademik lise sınavı ne zaman?
  5. Amade ne demek Osmanlıca?
  6. Mu Tâda Inkıyâd ne demek?
  7. Iskandil ne demek?
  8. Iskandil nedir nerelerde ve niçin kullanılır?
  9. Iskandil ne işe yarar?
  10. IP Iskandili nedir?
  11. Hayboci etmek ne demek?
  12. Denizciler yola çıkarken ne der?
  13. Tam yol tornistan ne demek?
  14. Tam yol ileri ne anlama gelir?
  15. Tornistan ne demek argo?
  16. Padıl etkisi ne demek?

Üniversite kelimesi nereden gelir?

Fransızca université "üniversite" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Geç Latince universitas "1. lonca, tüzel kişilik, birlik, 2. 13. yy"da Paris, Oxford ve Cambridge"de öğrenci ve öğretim üyelerinin haklarını korumak üzere kurulan loncalara verilen ad" sözcüğünden alıntıdır.

Akademik lise ne demek?

Akademik lise üniversiteye öğrenci hazırlayan ve bu amaçta eğitim veren kurumdur. Dershanelerin kapatılmasından dolayı dönüşmüş olan ve temel lise adını alan eğitim kurumları, hem dershane mantığı hem de zorunlu olarak m.e.b müfredatına uygun şekilde eğitim vererek çalışmasına devam edecek.

Akademi anadolu lisesi nedir?

Akademi Lise, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan ve sadece liselilerin gidebileceği bir merkezdir.

Akademik lise sınavı ne zaman?

Akademi Lise'ye giriş sınavları Eylül tarihlerinde belirtilen saatlerde Akademi Liselerde gerçekleşecek.

Amade ne demek Osmanlıca?

amade / âmâde / آماده / آمَادَه Hazır, hazır vaziyette olma.

Mu Tâda Inkıyâd ne demek?

>> Mu'tada inkıyad ne demek? >> Boyun eğmek, >> Boyun eğmeye alışılmış.

Iskandil ne demek?

İSKANDİL Nedir Anlami İSKANDİL: ing. Denizin derinliğini ölçmeğe yarayan ve gemilerde kullanılan bir âlet.

Iskandil nedir nerelerde ve niçin kullanılır?

Dünya harp ve ticaret gemilerinde seyir halindeyken, basit iskandillerle ölçülmeyecek kadar derin yerleri ölçmek amacıyla kullanıldı. Bu iskandiller, ekseni etrafında bir çıkrık vasıtasıyla dönen ve üzerinde esnek çelik telden yapılmış 300 kulaç (549 m) boyunda iskandil halatından meydana gelmiştir.

Iskandil ne işe yarar?

İskandil; Suların derinliğini ölçmeye ve bu iş için kullanılan alete «iskandil» denir. ... Suyun derinliğini ölçmek için ipe bağlı kurşun ağırlık suya atılır.

IP Iskandili nedir?

İp İskandili İp iskandilinde ölçme aracı olarak iyi cins keten, kenevir veya sentetik liflerden özel olarak örülmüş ipler kullanılır. İpin suya batmasını ve kısa sürede düşey doğrultuya girmesini sağlamak amacıyla ucuna metal bir ağırlık bağlanır.

Hayboci etmek ne demek?

Hayboci, demirin ırgat üzerinden, ırgatın elektrik motorunun elverdiği süratle, kontrollü olarak yavaş yavaş mayna edilmesidir. Bu tip demirleme, demir yeri derinliği fazla olduğunda ya da demir yeri derinliğinin bilinmediği durumlarda kullanılır.

Denizciler yola çıkarken ne der?

Bir denizci geleneğidir; sefere çıkan denizcilere “Pruvan Neta Olsun” demek… Yolun açık olsun manasında, herhangi bir engelle karşılaşmadan selametle seferin tamamlanması temennisidir “pruvan neta olsun” demek denizci lugatinde.

Tam yol tornistan ne demek?

Tornistan, bir deniz taşıtının geri geri giderek dönüş yapması. ... Örneğin iki pervaneli bir geminin pruvasından (ön) çarpışma riski olan bir cisim görünüyorsa kaptan makine dairesine "tam tornistan" emrini verir. Böylece dönülecek yöndeki pervane tam geriye doğru tur atmaya başlar, diğer pervane ise normal şekilde döner.

Tam yol ileri ne anlama gelir?

Bir şeyin ulaşılacak yönü. Henüz gelmemiş zaman, gelecek, sonra. Önde bulunan.

Tornistan ne demek argo?

Argoda tornistan etmek, bir giysiyi ters-düz edip tekrar giymek anlamında kullanılmaktadır.

Padıl etkisi ne demek?

Bir otomobilin tekerleğinin yere basan kısmındaki sürtünme olayı sebebiyle araba tekerlek eksenine dik oluşan itme kuvveti yardımı ile hareket kazanır. Padıl etkisi geminin ilk hareketinde en üst düzeydedir. ... Bu kuvvet arabayı tekerleğin döndüğü yönde ilerletir.