Sosyal inceleme raporunu kim hazırlar?

İçindekiler:

  1. Sosyal inceleme raporunu kim hazırlar?
  2. Mahkemede Sir ne demek?
  3. Sosyal Araştırma Raporu Nedir?
  4. Denetimli serbestlik alan memur olabilir mi?
  5. Denetimli serbestlik yasası hangi suçları kapsıyor?

Sosyal inceleme raporunu kim hazırlar?

Sosyal inceleme raporu kim hazırlar konusunda aile mahkemesi hakimi velayet gibi konularda çocuğun yararını gözetmekte ve görevlendireceği sosyal inceleme uzmanlarından yardım almaktadır. Sosyal inceleme uzmanları psikolog, pedagog ve sosyal çalışma uzmanlarından oluşur.

Mahkemede Sir ne demek?

SİR, çocuğun sosyal, duygusal ve bilişsel özelliklerini, başta ailesi olmak üzere içinde yaşadığı çevresel (akran grubu, okul, iş, mahalle, boş zaman olanakları gibi) koşulları, suçuna ilişkin bilgileri ve çocuğun toplumla bütünleşmesi için nasıl bir müdahalenin yapılması gerektiğini öngören belgedir.

Sosyal Araştırma Raporu Nedir?

Sosyal Araştırma Raporu: Sosyal İnceleme Raporu : Sosyal inceleme raporu, suça sürüklenmiş çocuğun, işlediği fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama ve bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğinin mahkeme tarafından takdirinde göz önünde bulundurduğu rapordur.

Denetimli serbestlik alan memur olabilir mi?

Denetimli serbestlik süresi de infaz kapsamında olduğundan bu süreçte göreve iade mümkün olmayacak, ilgili memuriyete ilişkin haklardan yararlanamayacaktır.

Denetimli serbestlik yasası hangi suçları kapsıyor?

Denetimli serbestlik ile ilgili yapılan geçici düzenleme kapsamında, terör, uyuşturucu ticareti, cinsel saldırı ve istismar suçları, kasten öldürme, yüzün sürekli değişikliğine sebebiyet veren kasten yaralama suçu ve kadına karşı şiddet, işkence ve eziyet suçları ile özel hayatın gizliliğine dair suçlar hariç 3 Mart ...