4 yıllık bölüm en fazla kaç yıl uzatılabilir?

İçindekiler:

  1. 4 yıllık bölüm en fazla kaç yıl uzatılabilir?
  2. Üniversiteden ne zaman atılırım?
  3. Üniversitede devamsızlıktan okuldan atılma var mı?
  4. Azami öğrenim süresini dolan öğrenciler ne demek?
  5. Üniversitede azami süre nedir?

4 yıllık bölüm en fazla kaç yıl uzatılabilir?

2 seçenek üzerinde duruluyor. Birinci seçenekteki 6+1 formülüne göre, 4 yıllık lisans öğrencileri için 2 yıl ekstra okul uzatma hakkı verilecek. 6 yılın sonunda mezun olamayan öğrenci için 1 yıl daha harç ödeyerek mezun olma şansı tanınacak.

Üniversiteden ne zaman atılırım?

Lisans okuyan bir öğrenci 7 yılda mezun olmazsa okuldan atılır. 5 sene öğretim süresi olan öğrenciler 8 yılda mezun olmalıdır.

Üniversitede devamsızlıktan okuldan atılma var mı?

Atılma gibi bir durum söz konusu değil. Devamsızlık hocalara bağlı bazı hocalar imza alır bazıları da almaz. imza alan hocaların dersine gitmezsen kalırsın o dersleri seneye tekrar alırsın. yani okul yarım dönem uzar. Atılma gibi bir durum söz konusu değil.

Azami öğrenim süresini dolan öğrenciler ne demek?

Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamayan son sınıf öğrencilerinden, hiç almadıkları, devam şartını yerine getirmedikleri ve başarısız oldukları ders sayısı altı ve üzeri olan öğrencilerin kayıtları silinir.

Üniversitede azami süre nedir?

Azami süre ise; öğrenim süresi iki yıl olan diploma programlarının dört, öğrenim süresi dört yıl olan diploma programlarının yedi, öğrenim süresi beş yıl olanların sekiz ve öğrenim süresi altı yıl olanların dokuz yıl olan süredir.