Sansasyon ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Sansasyon ne demek TDK?
  2. Defans oyuncusuna ne denir?
  3. Adam markajı ne demek?
  4. 1 3 1 alan savunması nedir?
  5. Kombine savunma nedir?
  6. Adam adama savunma nedir?
  7. Basketbol switch ne demek?
  8. Basketbolda hücum ne demek?

Sansasyon ne demek TDK?

TDK'da sansasyonel kelimesi ise, 'dalgalandırıcı' biçiminde ifade ediliyor. Bu anlamı ile beraber yaşanan bir sansasyonu etkileyen durum olarak sansasyonel sözcüğü kullanılabilmektedir. ... Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında sansasyon yaratmak, 'Büyük bir ilgi ve heyecan yaratmak' olarak tarif ediliyor.

Defans oyuncusuna ne denir?

Libero (veya süpürücü), eğer rakip savunma hattını kırmayı başarırsa ortaya çıkan çok yönlü "süpürücü" defans oyuncusudur. Bu pozisyon, belli oyunculara markaj yapan diğer defans oyuncularından daha hareketlidir. Bu nedenle libero adını alır.

Adam markajı ne demek?

Alan markajı futbolun ilk ortaya çıktığı dönemlerden beri kullanılan bir savunma tekniğidir. ... Alan markajı en özet ve yüzeysel biçimiyle savunma alanlarının oyuncular arasında paylaştırılması ve her oyuncuya bir alanın savunulması sorumluluğunun yüklenmesidir.

1 3 1 alan savunması nedir?

1-3-1 savunma ve hücum kullanılan popüler bir stratejidir basketbol . ... Savunma, top tutucuyu bir köşeye doğru yönlendirmeye ve hızlı bir şekilde hücum oyuncusuna yaklaşarak takımını ikiye katlayarak savunma oyuncuları ve yan çizgilerle bir tuzak oluşturmaya çalışır.

Kombine savunma nedir?

Savunmada bir veya bir kaç oyuncunun adam adama savunma görevini yüklenip, diğerlerinin bölge savunması yapmasıdır.

Adam adama savunma nedir?

Adam adama savunma, turnikenin hücumdaki hali gibidir: en yaygın ve basit tip. Adam adama savunmayı önce oyuncularınıza tanıtmalısınız. Bu savunmada, her oyuncu sizin tarafınızdan atanan özel bir hücum oyuncusunu korur. Bir defans oyuncusu, nereye giderse gitsin, toplu veya topsuz onu takip eder.

Basketbol switch ne demek?

Basketbolda Switch Demek Adam" oyuncu" Değiştirmek demektir. Bazı Zor Pozisyonlarda Savunma yapmak için kullanılır.

Basketbolda hücum ne demek?

Basketbolda bir hücum en az 24 saniye sürer. Eğer hücumu yapan takımın topu 24 saniye içinde potayla bir temas halinde bulunmazsa top karşı takıma geçer. ... Eğer şut kısa düşer yani potaya değmez ve süre dolarsa top rakip takıma geçer.