Insülinin vücuda zararları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Insülinin vücuda zararları nelerdir?
  2. İnsülin vurmak zararlı mı?
  3. İnsülin hangi durumlarda kullanılmaz?
  4. İnsülin hangi hastalığın tedavisinde kullanılır?

Insülinin vücuda zararları nelerdir?

İnsülin tedavisi böbreklere zarar verebilir mi? İnsülin, vücudumuzda zaten bulunan ve eksik olduğu için şeker hastalığı oluşan hormondur, vücuda zararı yoktur. Vücuda zararlı olan ve körlük, böbrek yetmezliği gibi sorunlara neden olan ise uzun süre yüksek seyreden şeker düzeyleridir.

İnsülin vurmak zararlı mı?

İnsülin dozajı önemli İnsülin tedavisi ile hipoglisemi, enjeksiyon bölgelerindeki cilt altı yağ dokusunda lokal şişlik, insülin ödemi, insüline karşı antikor gelişmesi, insülin alerjisi, insülin direnci gibi komplikasyonlar görülebiliyor.

İnsülin hangi durumlarda kullanılmaz?

Diyabetlilerde ise, pankreas yeterli miktarda insülini üretmez veya üretilen insülin hedef hücreler (kas, yağ ve karaciğer hücreleri) tarafından kullanılmaz. Bu durumda vücudumuz için hayati öneme sahip olan insülini dışarıdan vücudumuza sağlamamız gerekmektedir.

İnsülin hangi hastalığın tedavisinde kullanılır?

Yani yeterli miktarda insülin salınımı ile hem kandaki şeker miktarı dengelenir hem de vücudun ihtiyaç duyduğu enerji sağlanır. İnsülin, aynı zamanda diyabet tedavisinde sıklıkla başvurulan bir tedavidir. Tip2 diyabetin tedavisinde insülin hap ve iğneleri kullanılır.