Anadolu Üniversitesi kaç kredi seçmeli?

İçindekiler:

  1. Anadolu Üniversitesi kaç kredi seçmeli?
  2. AÖF AKTS değişikliği nedir?
  3. Anadolu aöf en fazla kaç kredi?
  4. AKTS değişikliği nedir?
  5. Üniversitede seçmeli ders almadan mezun olunur mu?
  6. AÖF dersler azaldı mı?

Anadolu Üniversitesi kaç kredi seçmeli?

(2) Öğrenci, danışmanının onayını almak kaydıyla güz ve bahar yarıyıllarında en çok 45, yaz okulunda açılan derslerden ise en çok 20 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir. Yaz okulu sonu itibarıyla mezun olma durumundaki öğrenci ise en fazla 25 AKTS kredilik derse kayıt yaptırabilir.

AÖF AKTS değişikliği nedir?

AKTS, öğrenme çıktılarına ve öğrenim sürecinin şeffaflığına dayanan öğrenci merkezli bir kredi biriktirme ve transfer sistemidir. AKTS öğrenci değişimi kadar yeterlikler ve öğrenme parçaları için planlamayı, ulaştırmayı, değerlendirmeyi, tanınmayı ve geçerliği kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Anadolu aöf en fazla kaç kredi?

MADDE 7 – (1) (Değişik: RG-5/9/2017- 30171) Öğrenci, bir yarıyılda toplam 45 AKTS kredilik ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde, sadece o yarıyıl için yapar ve bu işlemlere sonradan itiraz edemez.

AKTS değişikliği nedir?

AKTS'de bir akademik yıllık (iki dönem) eğitime 60 AKTS kredisi, bir dönemlik (yarıyıl veya sömestre) eğitime ise 30 AKTS kredisi verilir. 1 Akademik yılda 60 AKTS ile denk geldiği düşünülürse: 1500-1800 saat/yıl (37,5 – 45 hafta/yıl), demek ki: 1 AKTS = 25-30 çalışma saatine denk gelmektedir.

Üniversitede seçmeli ders almadan mezun olunur mu?

Hayır. AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. ... 4 tane ortak seçmeli ders yerine toplamda aynı AKTS yüküne sahip 1, 2 ya da 3 tane ortak seçmeli ders alındığı takdirde mezuniyet şartları sağlanamaz.

AÖF dersler azaldı mı?

AÖF Müfredat Güncellendi. Açıköğretim Sistemi tarafından yürütülen çalışmalarla ilgili programın yapısı, akademik kapsamı ve program çıktıları ile yeterli düzeyde örtüşmeyen dersler çıkarılmış ve müfredattaki ders sayıları azaltılmıştır. ...